Συνταγές
Κέικ με πορτοκάλι και τρούφα σοκολάτας – Συνδυασμός εκπληκτικός
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η εκτέλεση είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
4 αυγά
1.5 κούπα ζαχαρη
1 κούπα ηλιέλαιο
1/4 κούπας Βιτάμ λιωμμένο
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 κ.γ σόδα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/2 Κ γ αλάτι
1 φαρίνα
1κουπα καρύδα ινδική
1 φακ. τρούφα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη πολύ καλά να ασπρίσουν χαμηλώνουμε το μίξερ προσθέτουμε το ηλιέλαιο το λιωμένο βιταμ τον χυμό που μέσα έχουμε διαλύσει την σόδα και την φαρίνα σιγά σιγά που μέσα έχουμε ανακατέψει το αλάτι.
Σταματαμε το χτύπημα και προσθέτουμε την καρύδα και την τρούφα ανακατεύοντας απαλά.Ψηνουμε σε βουτηρομένη καλά φόρμα στους 170 50-60 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Αλεξάνδρα Κυριάκη .
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για ένα υπέροχο κέικ με βανίλια, τρούφα, ξύσμα πορτοκάλι και επικάλυψη κουβερτούρας.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Evi Empreizoglou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
250γρ.βιταμ
1,5 κούπα ζάχαρη
4 αυγά
1 γιαούρτι πρόβειο
1 βανίλια
1 ΠΟΡΟΤΚΑΛΙ ξύσμα
1 σακουλάκι τρούφα
1,5 κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το βιταμ, ζάχαρη, αυγά, γιαούρτι, βανίλια, ξύσμα και στο τέλος βάζουμε την μισή τρούφα και την ανακατεύουμε να πάει παντού.
Σε βούτυρο αλευρωμένη φόρμα ρίχνουμε το μείγμα.
Μόλις ψηθεί το κέικ το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Σε Μπεν Μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και το βάζουμε με σπάτουλα πάνω στο κέικ και μετά πασπαλίζουμε με τρούφα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Evi Empreizoglou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”