Συνταγές
Μπουκιά και απόλαυση – ένα φανταστικό κέικ με κομμάτια σοκολάτας και κακάο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 βούτυρο αγελάδας
4 αυγά
400 γρ.ζαχαρη
1 γιαούρτι στραγγιστό
250 ml χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
100 ml φρέσκο γαλα
μία πρέζα αλάτι
500 γρ.αλεύρι φαρίνα
2 κ.γ. baking powder
80 γρ σοκολάτα αμυγδάλου ΙΟΝ
Επικάλυψη
1 σοκολάτα κουβερτούρα 200 γρ
λίγο γαλα
1 κ.γ.μέλι
1 κ.γ.καλαμπολέλαιο
λίγο τριμμένο ΦΥΣΤΙΚΙ Αιγίνης
Εκτέλεση
Κτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτω ένα-ενα τα αυγά και συνεχίζω το κτύπημα ρίχνοντας μέσα το γιαούρτι, το ξύσμα από τα πορτοκάλια, το αλάτι, το γάλα και εν αλλαξ χυμό με αλεύρι κοσκινισμενο με τα 2 κ.γ. baking powder.
Στο 1/4 βάζω μέσα 3 κ.σ. κακάο και λίγο γάλα με 1κ.γ.ζαχαρη και το ανακατεύω.
Τη σοκολάτα τη προσθέτω στο άσπρο αφού πρώτα την αλευρωσω λιγο.
Το ψήνουμε στους 160 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα
Αυτό βέβαια εξαρτάται από το φούρνο σας..Πόσο δυνατός είναι…
Όταν κρυώσει το ξεφορμάρουμε και του προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με το γάλα, μέλι και καλαμποκέλαιο.
Από πάνω πρόσθεσα τριμμένο φυστίκι Αιγίνης
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.