Συνταγές
Νόστιμο, αφράτο και λαχταριστό κέικ με καρύδια, σταφίδες και από πάνω γλάσσο – Νηστίσιμο αλλά πάνω απόλα γεμάτο από αρώματα και γεύση!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αναστασια Βλαχου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 φλυτζάνι καλαμποκέλαιο 230 γρ
1 φλυτζάνι ζάχαρη 230 γρ η φλυτζάνι
2 ,5 φλυτζάνια πορτοκάλι + το ξύσμα 3 πορτοκαλιών
1 σφηνάκι κονιάκ
75 γρ σταφίδες μαύρες
75 γρ ξανθές
150 γρ καρύδια (κομμένα με τα χέρια)
1κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ γαρίφαλο
500 γρ φαρινάπ μαζί με ένα μπέικιν
Από τη προηγούμενη βάζουμε τις σταφίδες στο κονιάκ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Την άλλη μέρα τις σουρώνουμε και τις βάζουμε στο αλεύρι μαζί με τα καρύδια για να μην καθίσουν στο πάτο της φανουρόπιτας.
Κτυπάνε τη ζάχαρη με το καλαμποκέλαιο , το χυμό πορτοκαλιού και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα άλλα χωρίς κτύπημα αλλά με τη μαρίζ και τα ανακατεύουμε
Το αλεύρι το κοσκινίζουμε και το ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα.
26 νούμερο ταψί.
Μπορείτε όμως και σε 28 νούμερο.
Ψήσιμο στους 170° στον αέρα, για 60′ ανάλογα βέβαια με το φούρνο σας
Μπορείτε να βάλετε μέσα ένα μαχαίρι ή καλαμάκι ξύλινο κι εάν δε κολλάει είναι έτοιμη
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
250γρ. νερό
30 γρ. κακάο
40 γρ ζάχαρη
100 γρ. κουβερτούρα
1 κ.γ. μέλι
1 κ.γ. καλαμποκέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα πρώτα 4 υλικά τα βάζουμε σένα κατσαρολάκι και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει τόσο όσο και στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι κ το καλαμποκέλαιο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αναστασια Βλαχου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”