Γλυκα
Πολύ ενδιαφέρον! Ωραιότατο κέικ βανίλιας με κρέμα πατισερό που λιώνει στο στόμα
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Κρέμα πατισερι
300μλ γάλα
1 αυγό
70γρ ζάχαρη
30γρ κορν φλάουρ
25γρ βούτυρο
Βανίλια
Ζύμη
3 αυγά
150γρ ζάχαρη
50γρ γιαούρτι στραγγιστό
150γρ σπορέλαιο
15γρ μπεϊκιν παουντερ
280γρ αλεύρι
Βανίλια και λίγο αλάτι
Εκτελεση
Πρώτα φτιάχνουμε τη κρέμα πατισερι.
Ανακατεύουμε όλα υλικά και βάζουμε στην φωτιά. Συνεχώς ανακατευουμε και βράζουμε μέχρι να πήξει. Μόλις πάρει βράση αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Κρύα κρέμα βάζουμε σε κορνέ και αφήνουμε στην άκρη
Για την ζύμη
Χτυπαμε πολύ καλά αυγά με ζάχαρη περίπου 5 λεπτά. Μετά προσθέτουμε με την σειρά όλα τα υλικά όπως γράφει η συνταγή.
Αδειάζουμε τη ζύμη σε μία φόρμα 28 εκατ και με κορνε που έχουμε γεμίσει την κρέμα κάνουμε διαγώνια γραμμές βουλιάζοντας κορνέ μέσα στη ζύμη . Αδειάζουμε την κρέμα όλη.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 30-35 λεπτά.
Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με την ζάχαρη άχνη.
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για ..
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς! Καλημερούδια με το πιο υπέροχο κέικ λεμόνι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Eleni Koumoutsakis-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
3 κουπες κοσκινισμένο αλεύρι
2 κγ μπέικιν
1 κούπα λάδι εγώ έβαλα μισό σπορέλαιο μισό ελαιόλαδο
2 κουπες ζάχαρη
4 αυγα
Μισή κούπα γάλα
1 γιαουρτάκι 200 γραμμάρια
Μισό λεμόνι χυμό
Μισό ΚΓ σόδα στο λεμόνι
Ξύσμα 2 λεμόνια
Μισό σφηνάκι λικέρ Franzeliko η ότι κίτρινο λικέρ έχετε
Λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε το βούτυρο και ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα – ένα τα αβγά.
Συνεχίζετε το χτύπημα για 3 λεπτά.
Προσθέτετε διαδοχικά το λάδι με το γάλα και το λεμόνι και ανακατεύετε ελαφρά.
Βάζετε το μίγμα του κέικ σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
Στο φούρνο 1 ώρα στους 180
Μόλις Παγώσει το κέικ το αλείφομαι με ζάχαρη άχνη με λίγο νεράκι ή μερικές σταγόνες λεμόνι άμα σας αρέσει
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Eleni Koumoutsakis-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”