Συνταγές
Ιταλικό κλασσικό φαγητό που δεν λείπει από κανένα σπίτι την Κυριακή
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Pietro Castellano – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την αυθεντική συνταγή:
Ξεκινάμε σοτάροντας ψιλοκομμένα καρότο, κρεμμύδι, σέλερυ.
Προσθέτουμε την πανσετα (ή guanciale) κομμένη σε κυβακια.
Έπειτα, προσθέτουμε μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά.
Μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε σχεδόν ίδια ποσότητα passata di ντομάτας.
Μόλις πάρει βράση, βάζουμε το καπάκι, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στο ελάχιστο και σιγοβράζουμε για τουλάχιστον 2 ώρες. (αν χρειαστεί υγρασία συμπληρώνουμε με ζωμό)
Μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε εκτός φωτιάς λίγο γάλα και ανακατεύουμε.
Ιδανικά, με αυτή τη σάλτσα, χρησιμοποιούμε ζυμαρικά αυγού μακριά και πλατιά σε σχήμα, όπως pappardelle, tagliatelle.
Η Συνταγή είναι από Pietro Castellano – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για αφράτα πεντανόστιμα πεϊνιρλάκια που θα σας ξετρελάνουν!
Μαρίνα -Αλέξης “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Ζύμη
500 ml γάλα
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
120 ml ελαιόλαδο
120 ml σπορέλαιο
1 κουτ.γλυκού αλάτι
περίπου 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις -μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ΄λίγο χλιαρό γάλα διαλύουμε την μαγιά.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο το αλεύρι .
Φτιάχνουμε μία ζύμη ελαστική να πλάθεται .
Υλικά γέμισης
Ζαμπόν ψιλοκομμένο
μπέικον ψιλοκομμένο
κασέρι τριμμένο
τυρί Φιλαδέλφεια
αυγό για επάλειψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε κομμάτια από την ζύμη σχηματίζουμε βαρκούλες βάζουμε Φιλαδέλφεια ζαμπόν μπέικον και τελευταίο πάνω πάνω το τυρί .
Αλείφουμε με αυγό τον κρόκο μόνο αραιωμένο ή σε λίγο λάδι και ψήνουμε λαδωμένο το ταψί ή στρωμένο με χαρτί ψησίματος 200 βαθμούς να πάρουν χρώμα .
Καλή επιτυχία !!!!
Μαρίνα -Αλέξης – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.