Συνταγές
Ιταλικά κανόλι γεμιστά με κρέμα που θα τα λατρέψετε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Θεοφιλιδου Ειρήνη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη θα χρειαστεί 6 κρόκοι αυγών
2 με 3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα για το άλλειμα
1 λίτρο ηλιέλαιο για τηγάνισμα
250 γρμ. αλεύρι
20 γρμ. ζάχαρη
Ελάχιστο αλάτι
30 γρμ. βούτυρο κρύο
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
2 κουταλιές ξύδι
Τους κώνους θα τους βρείτε στα είδη ζαχαροπλαστικής, αν όχι μπορείτε να τα τυλίγετε σε κάτι παρόμοιο που θα έχετε στην κουζίνα σας
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής που θα τα γεμίσουμε
6 κρόκους
250 γρμ. ζάχαρη
1 λίτρο γάλα πλήρες
100 γρμ. κορν φλάουρ
Βανίλια και 100 γρμ. βουτυρο
Ξεκινάμε με την ζύμη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θα βάλουμε τα υλικά μαζί θα φτιάξουμε μια ωραία ζύμη θα την βάλουμε μια ώρα στο ψυγείο, έπειτα για μισή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου θα ανοίξουμε σε λεπτό φύλλο και θα κόψουμε σε λωρίδες, θα αλείφετε τον κάθε κώνο και θα τυλίγετε την λωρίδα θα πατήσετε λίγο στην άκρη στο τέλος να κολλήσει τηγάνισμα σε 180 βαθμούς αν έχετε θερμόμετρο, αν όχι να ζεσταθεί καλά το λάδι, μόλις πάρουν ωραίο χρώμα τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, πρέπει να κρυώσουν για να τα γεμίσουμε.
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής, σε μπολ ανακατεύουμε την μισή ζάχαρη με τους κρόκους να αφρατέψουν, μετά 100 γρμ. από το γάλα, το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη, την βάζουμε στην φωτιά μόλις αρχίσει να βράζει κατεβάζουμε, ρίχνουμε το μίγμα με τους κρόκους ξαναβάζουμε στην φωτιά ανακατεύουμε λίγο το βγάζουμε, βάζουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει, σκεπάζουμε με μεμβράνη για 3 ώρες ψυγείο έπειτα όταν θα γεμίσουμε τα Κανολι θα την βγάλουμε θα την χτυπήσουμε λίγο να αφρατέψει και γεμίζουμε.
Η Συνταγή είναι από Θεοφιλιδου Ειρήνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.