Συνταγές
Απλά αγαπημένο φαγητό – ιμάμ μπαϊλντί στον φούρνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Πετρινα Μπαρδανη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κοτσάνι από 3-4 μελιτζάνες τις πλένουμε τις βάζουμε στο πυρέξ ρίχνω λίγο λάδι
ψήνουμε στους 180 β για 30 λ,σε 50 μλ λάδι σοταρουμε 4 μέτρια κρεμμύδια 3 σκελίδες σκόρδο 1 κσ πελτέ 3 τριμμένες μέτριες ντομάτες αλατοπιπερο μια πρέζα ζάχαρη ρίγανη 2 ποτήρια νερό
αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει με το λάδι πριν το τέλος βάζουμε φύλλα μαϊντανού
ανοίγουμε τις μελιτζάνες σαν βαρκούλα τις γεμίζουμε βάζουμε στο πυρέξ και την υπόλοιπη γέμιση ελάχιστο νερό να καλύπτει το φαγητό ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Πετρινα Μπαρδανη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για υπέροχο καλομαγειρεμένο και λαχταριστό φαγάκι ιμάμ μπαιλντί
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρινα Μισαηλιδου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
5 μελιτζανες
5 με 6 κρεμυδια
2 λουκανικα χωριατικα σε κοματακια
Μαιντανο-δυοσμο
1 Πιπερια φλωρινης
1 μετριο καροτο
1σκ.σκορδο
Αλατι-κοκκινο πιπερι γλυκο-1/2 κ.γ.κανελα
1 σφυνακι κοκκινο κρασι
1 κ.σ.πελτε.
Εκτέλεση
Κοβουμε τις μελιτζανες στα δυο τις τοποθετουμε στο ταψι με λαδοκολλα τις χαραζουμε ραντιζουμε με λιγο ελαιολαδο και ψηνουμε στον φουρνο στους 190 βαθμους μεχρι να μαλακωσουν.
Αχνιζουμε τα κρεμυδια και το καροτο μολις μαλακωσουν ριχνουμε το λαδι τα λουκανικα τα φαιρνουμε μια γυρα και σβηνουμε με το κρασι.Κατοπιν προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα με τελευταιο τον πελτε και το νερακι μας 1/2 ποτηρι.
Γεμιζουμε τις μελιτζανες μας εαν θελουμε βαζουμε και κασερι απο επανω.Ριχνουμε την υποληπη σαλτσα στο ταψι.Και ψηνουμε στους ιδιους βαθμους
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρινα Μισαηλιδου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.