Συνταγές
Ιδιαίτερη συνταγή για ένα πολύ λαχταριστό γλυκάκι – Γρήγορο εύκολο και απλά πεντανόστιμο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Elina Kiourtsidou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε 3 (4 μικρά) αυγά με 200γρ ζάχαρη πάρα πολύ καλά στο μίξερ. Προσθέτουμε 1 κ.σ μέλι. 1κγ σόδα σβησμένη με 1κ.γ ξύδι, 1,5 κ.γ κακάο. Τα χτυπάμε όλα μαζί και μετά προσθέτουμε 1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Το απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα . Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 20 λεπτά μέχρι να φουσκώσει καλά και όταν βάζουμε ξυλάκι να βγαίνει καθαρό πριν φουσκώσει καλά και φαίνεται ότι είναι ψημένο δεν ανοίγουμε τη πόρτα του φούρνου για να μην πέσει.
Όταν ψηθεί βγάζουμε Κατευθείαν τη λαδόκολλα όπως είναι ακόμα λίγο ζεστό. Αυτή η διαδικασία είναι για μια στρώση το ίδιο κάνουμε μόλις ψηθεί και δεύτερη δόση με της ίδια διαδικασία . Μόλις είναι έτοιμα τα δύο παντεσπάνια αλείφουμε το ένα με ζαχαρούχο καραμέλα Ρίχνουμε λίγα ψιλοκομμένα καρύδια βάζουμε το δεύτερο κομμάτι από πάνω και το αλείφουμε και αυτό με ζαχαρούχο καραμέλα και λίγα καρύδια ψιλοκομμένα.
Η δόση αυτή είναι για 1 ταψί φούρνου που σημαίνει ότι θα την κάνουμε εις διπλούν για να βγουν 2 κομμάτια και θα χρειαστεί 1,5 με 2 κουτάκια ζαχαρούχο καραμέλα. Αξίζει να το δοκιμάσετε
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Elina Kiourtsidou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”