Συνταγές
Θεσπέσια τυροπιτάκια με λίγα υλικά – τραγανά και εξαιρετικά αφράτα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
2 αυγά
1 πλάκα βούτυρο 250γρ
1/2 κούπα του Νες καφέ γάλα
1 φακελάκι μάγια
1 κουτ σούπας ζάχαρη
1 κουτ του γλυκού αλάτι
3/5 κούπες αλεύρι του Νες καφέ για όλες τις χρήσεις
500gr τυρι φετα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά …ρίχνουμε το γάλα χλιαρό το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ,το αλεύρι όσο πάρει περίπου 3,5 κούπες, την μαγιά, ζάχαρη, και αλάτι
Αφήνουμε να φουσκώσει 40 λεπτά σε ζεστό μέρος ανοίγουμε με το χέρι βάζουμε τυρί και αλείφουμε με τον κρόκο αυγού
ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 εγώ 20 λεπτά σε αντιστάσεις είναι πεντανόστιμα
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ανακαλύψτε συνταγές μαγειρικής.. Μπες τώρα στην κουζίνα και φύγαμε για πολύ ωραία τυροπιτάκια για όλες τις ώρες με έτοιμο φύλλο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Navrozidou Simela-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κιλο ανθότυρο
Μισό κιλό φέτα
3 αυγά
Ένα πακέτο φύλλο 10 νούμερο
Και σπορέλαιο για τα φύλλα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε ανθότυρο, φέτα αυγά
Ανοίγουμε το πακέτο με το φίλο και το κόβουμε στη μέση, όχι στο μάκρος αλλα στο πλάτος Σε ένα μπολάκι μέσα βάζουμε σπορέλαιο και αρχίζουμε να αλειβουμε τα φύλλα που Χρησιμοποιουμε . Βάζουμε επάνω στην αρχή μια κουτάλια γεμίσει και το διπλώνουμε από τη μία μεριά και από την άλλη.
Και το κάνουμε τριγωνάκι
Τα βάζουμε στο ταψάκι μου και τα αλείβουμε από πάνω λίγο σπορέλαιο για να ψηθούν
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Navrozidou Simela-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”