Συνταγές
Θαυμασιο γλυκό βερίκοκο με ωραίο χρώμα και δέσιμο
Η Συνταγή είναι από Φωφώ Σεμερτζίδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό βερίκοκα
1 κιλό ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού
Νερό
1 βανίλια μισό κουταλάκι ξυνο και
1 κουτάλι σούπας γλυκοζη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα βερίκοκα βγάζουμε το κουκούτσι τα πλένουμε και τα βάζουμε στον ασβέστη για δύο ώρες σε τρεις κουταλιές ασβέστη τον στραγγίζουμε και μετά δύο ώρες
τα πλένουμε καλά βάζουμε αμύγδαλο στην μέση αφού βράσουμε το σιρόπι τα ρίχνουμε να βράσουν μια ώρα τέλος τα σβήνουμε και την άλλη μέρα ξαναβραζουμε το γλυκό μέχρι να δέση
τέλος ρίχνουμε την γλυκόζη και την βανίλια να πάρει μια βράσει και το γλυκό είναι έτοιμο
Η Συνταγή είναι από Φωφώ Σεμερτζίδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για τέλεια μαρμελάδα βερίκοκο γεμάτη αρώματα και γεύση!
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Βερίκοκα (μπεμπέκου)
Κρυσταλλική ζάχαρη
Χυμό από μισό λεμόνι.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Πλένουμε καλά τα βερίκοκα και βγάζουμε το κουκούτσι τα αλέθουμε στο μπλέντερ να γίνουν ένας καλός πολτός; Στη συνέχεια μετράμε 1 ποτήρι βερίκοκο 1 ποτήρι ζάχαρη, αυτή είναι η αναλογία της μαρμελάδας, βάζουμε στη φωτιά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε για να μη μας κολλήσει και ξαφρίζουμε όσο χρειαστεί
Χαμηλώνουμε το μάτι και κάνουμε τη μαρμελάδα μας μέχρι να δέσει, στο τέλος ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι, αποστειρώνουμε βάζα και ρίχνουμε καυτή μαρμελάδα σε καυτά βάζα, κλείνουμε σφιχτά και γυρίζουμε τούμπα τα βαζάκια.. εγώ διατηρώ στο ψυγείο
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.