Συνταγές
Θαυμάσιο το τραπέζι – φακές με όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
350 γρ φακές
1 μεγάλο κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδο
4 φύλλα δάφνης
2 κουταλιές ρύζι Καρολίνα
2 καρότα κομμένα σε κυβάκια
Πελτε κατά προτίμηση
Αλάτι
Ξύδι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε τις φακές και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν για τρία – τέσσερα λεπτά.
Αδειάζουμε το πρώτο νερό και βάζουμε άλλο
βάζουμε την κατσαρόλα παλι στην φωτιά ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο, την δάφνη και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν
προσθέτουμε τα καρότα, το ρύζι πλυμένο , τον πελτε και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να χυλωσουν.
Μερικά λεπτά πριν να το σβήσουμε ρίχνουμε το ανάλογο λάδι, αλάτι και ξύδι.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ανακαλύψτε συνταγές μαγειρικής.. Μπες τώρα στην κουζίνα και φύγαμε για νηστίσιμους και νόστιμους ταραμοκεφτέδες με απίθανο τηγάνισμα!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gogo Samiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
100 γραμμάρια λευκό ταραμά
300 γραμμάρια ψωμί μουλιασμένο
2 κουταλιές σούπας δυόσμο
2 κουταλιές σούπας άνηθο
2 κουταλιές μαϊντανό
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
Χυμό από ένα λεμόνι και το ξύσμα του μαζί
θυμάρι και πιπέρι
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο.
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
Αλεύρι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μίξερ διαλύστε το κρεμμύδι μαζί με τα σκόρδα και σε μία λεκανίτσα ανακατέψτε τον τάραμα και όλα τα παραπάνω υλικά
Προσθέστε το μουλιασμένο ψωμί Φτιάξτε κεφτεδάκια αλευρώστε και ψήστε σε βαθύ σκεύος και σε μπόλικο αραβοσιτέλαιο μέχρι να ροδίσουν καλά σε σιγανή φωτιά
Σερβίρετε με μπόλικο λεμόνι
Η συνταγή μας είναι πανέτοιμη και μπορείτε πλέον να σερβίρετε τους ταραμοκεφτέδες. Καλή επιτυχία!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gogo Samiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”