Συνταγές
Θαυμάσιο κέρασμα – βραστό κέικ με κρέμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Κρέμα την φτιάχνουμε πρώτα
2 αυγά
5 κσ ζάχαρη
3 κσ κορν φλάουρ
500 γμ γάλα
1 βανίλια
Σε χαμηλή φωτιά τα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει
Κέικ
Σε ένα κατσαρολι βάζουμε
1 φλιτζάνι νερό
1 Βιτάμ 250 γμ
2 κσ γεμάτες κακάο
5 σταγόνες χυμό λεμόνι
1 φλυτζανι ζάχαρη λίγο κονιάκ
Το αφήνουμε να πάρει μια βράση
Σε μπολ χτυπάμε 5 αυγά με 1 φλιτζάνι ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε εν αλλαξ το υγρό που φτιάξαμε λίγο λίγο με το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 450 γμ
Στο ταψί του φούρνου βάζουμε λαδόκολλα
Απλώνουμε το κέικ
Με το κορνε απλώνουμε και την κρέμα
Ψήνουμε στους 170 για 30 λεπτά τόσο μου πήρε εμένα
Η Συνταγή είναι από Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η σπιτική κουζίνα μπορεί και σου προσφέρει τα πιο νόστιμα πιάτα.
Ανακαλύψτε τώρα συνταγές για όλα τα γούστα!
Αφράτο και λαχταριστό Κέικ βραστό στην κατσαρόλα
Η Συνταγή είναι της κ. Marina Markou – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”
ΥΛΙΚΑ
250γρ. Βούτυρο
2Ποτήρια ζάχαρη
5 αυγά
8κ.σ.νερό
5κ.σ. κακάο
ενα σφηνάκι κονιάκ
1- 1/4 ποτήρια αλεύρι
ένα μπεικην
μια βανίλια
το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα βούτυρο ζάχαρη νερό κακάο να πάρουν μια βράσει το αποσύρουμε από την φωτιά το αφήνουμε να κρυώσει .Ρίχνουμε το κονιάκ και τα αυγά και το ανακατεύουμε να ενσωματωθεί καλά
Ρίχνουμε και την βανίλια και κρατάμε ένα φλιτζάνι στην άκρη από το μίγμα.
Στο υπόλοιπο βάζουμε το αλεύρι και το μπεικην το ανακατεύουμε (εγώ το έκανα με το μίξερ χειρός) .
Το βάζουμε στο φούρνο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά το βγάζουμε το περιχύνουμε με αυτό που βάλαμε στην άκρη και το ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη.
Μετά αν θέλετε τρίβουμε λίγη σοκολάτα και το σερβίρουμε με παγωτό.
Η Συνταγή είναι της κ. Marina Markou – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”