Συνταγές
Θαυμάσια τυροπιτάκια αφρός που παραφουσκώσαν σήμερα
Η συνταγή είναι από Μαρία Βασιλακοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.1/2 ποτήρι γάλα, 1 ποτήρι σπορέλαιο, 1 αυγό, 1 κτγ. αλάτι, και 1 ζάχαρη, 1 μαγιά ξερή, 900 γραμμάρια αλεύρι.
Για την γέμιση φέτα, εγώ βάζω και λίγο γάλα κάνουμε την ζύμη κόβουμε τη ζύμη σε πέντε μπαλάκια ίδια.
Ανοίγω με τον πλάστη ένα μικρό φύλλο.
Το κόβουμε βάζω γέμιση και τυλίγουμε τα τυροπιτάκια, ψήνουμε στους 190 βαθμούς 45 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Ξέχασα, από πάνω χτυπάω ένα αυγό με λίγο νερό τα περνάω με το πινέλο και ρίχνω και λίγο σουσάμι!
Η συνταγή είναι από Μαρία Βασιλακοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για εντυπωσιακά κεκάκια για κέρασμα – δεν έχουν ούτε βούτυρο ούτε αυγά
Η Συνταγή είναι από κ. Zoi Athanasiadou – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα βάλετε όλα στη λεκάνη και τα χτυπάτε καλά όλα μαζί
3,5 φλυτζάνες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φλυτζάνες ζάχαρη
2 φλυτζάνες νερό
1/2 κουταλάκι σόδα
2 κουταλάκια ξύδι άσπρο
7 κουταλιές κακάο
10 κουταλιές σούπας σποράλαιο
2 βανίλιες
Αν το βάλουμε σε μεγάλη φόρμα του κέικ θέλει μια ώρα ψήσιμο, αλλιώς στους 180 για μισή ώρα περίπου σε προθερμασμένο φούρνο.
Βούτυρο κρέμα
1 ζαχαρούχο γάλα, 400γρ.
Μια πλάκα βούτυρο αγελαδινό, πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
2 βανίλιες
Τα χτυπάμε όλα μαζί να αφρατέψουν
Γεμίζουμε το κόρνερ μας και γαρνίρουμε!
Η συνταγή είναι από κ. Zoi Athanasiadou – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.