Συνταγές
Θαυμάσια μαρμελάδα βερίκοκο γεμάτη άρωμα!
Η Συνταγή είναι από Talida Marin – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1.500γρ βερίκοκο καθαρή σάρκα (εκτός κουκούτσια)
1.500γρ ζάχαρη
1 βανίλια
1κ.σ λεμόνι χυμό
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
πλένουμε καλά τα βερίκοκα και τα κόβουμε στην μέση η σε μικρότερα κομμάτια.
Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε από πάνω την ζάχαρη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 10-12 ώρες.
Μετα από τις ώρες που είπαμε βάζουμε σε δυνατή φωτιά και καθαρίζουμε τα τοιχώματα.
Μόλις ξεκινήσει το βράσιμο χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και αφήνουμε 25-30 λεπτά.
Τέλος ρίχνουμε το λεμόνι μας και αφήνουμε 5 λεπτά ακόμα μετά βάζουμε σε βάζα
Η Συνταγή είναι από Talida Marin – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή ..
Δεν υπάρχει αυτό το γλυκό με βερίκοκο!
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερινα Μαδικα– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
2 κιλά βερίκοκα.
2 κιλα ζάχαρη.
5 ποτήρια νερό.
Μισο ποτήρι του νερού γλυκόζη.
3 κ σ.χυμο λεμονιού.
4 βανίλιες.
1 ποτήρι νερου ασβέστη μαλακό .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε τη φλούδα από τα βερίκοκα βγαζουμε το κουκούτσι τα ζυγιζουμε ακριβώς 2 κιλά σε κομμάτια 40, σε μια λεκάνη με νερό διέλυουμε τον ασβέστη πρόσθεσα τα βερίκοκα στο ασβεστονερο περίπου 4 ωρες
Στη συνέχεια τα πλαινουμε πολυ καλα 5 με 6 φορές και τα βαζουμε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν. Βράζουμε το σιρόπι 5 λεπτα πρόσθετουμε τα βερίκοκα τα αφηνουμε 15 λεπτά για βράσιμο αφαιρώντας τον αφρό, τέλος πρόσθετουμε το χυμό λεμονιού τις βανίλιες και τη γλυκόζη.
Τα αφηνουμε μια μέρα στην κατσαρολα και την επόμενη τα βραζουμε ξανα για να δέσουμε το σιρόπι.
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερινα Μαδικα– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.