Connect with us

Συνταγές

Θαυμάσια λαχταριστή πεντανόστιμη και πολύ αγαπημένη τούρτα κωκ

Published

on

87261720 1831251200339156 8649132873565077504 o

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από κ. ‎Tzela Antonopoulou‎ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Για ένα ταψί νούμερο 32

Υλικά

Για το παντεσπάνι
6 αβγά
1 φλ ζαχαρη
1 φλ αλεύρι γ.ο.χ
2 κ.σ γεμάτες κορν φλάουρ
1 κ.γ γεμάτο μπεικιν παουντερ
2 βανιλιες
μια πρέζα αλάτι
1 σφηνάκι κονιάκ

Για το σιρόπι
1 φλ ζαχαρη
1 1/2 φλ νερό
1 σφηνάκι κονιάκ

Για την κρέμα
6 φλ γάλα φρέσκο
7 κ.σ κοφτές ζάχαρη
5 κ.σ γεματες κορν φλάουρ
2 αβγά
2 βανιλιες
2 κ.σ βούτυρο αγελάδος Δωδώνη
μια πρέζα αλάτι
1/2 κ.γ μπεικιν παουντερ

Για την γκαναζ
200 γρ σοκολάτα γάλακτος
150 γρ σοκολάτα κουβερτουρα
220 ml γάλα εβαπορε
1 κ.σ μέλι

Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το παντεσπάνι μου. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με μία πρέζα αλάτι τα ασπράδια σε αφράτη μαρέγκα.

Οταν αφρατέψει η μαρέγκα μου ρίχνουμε βροχηδόν τη ζάχαρη και χτυπάω μέχρι να σφίξει πολύ καλά η μαρέγκα μου και να γυαλίσει.

Στη συνέχεια προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους, τις βανίλιες και το κονιάκ σιγά σιγά.

Σταματάμε το μίξερ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κορν φλάουρ μαζί και τα ενσωματώνουμε μέσα στο μείγμα με μία μαριζ με απαλές κινήσεις.

Βουτυρώνουμε το ταψάκι μου, βάζουμε το παντεσπάνι μου και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις για 25 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και ξεφορμαρουμε
Όταν κρυώσει τελείως τότε κόβουμε το παντεσπάνι μου σε δύο δίσκους.

Για το σιρόπι
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μαζί μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.

Για την κρέμα
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη να κάψουν( κρατάμε ένα φλιτζάνι από το σύνολο που αναγράφεται στη συνταγή για να διαλύσουμε το κορν φλάουρ).

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γάλα που κράτησα μαζί με τα αυγά, το κορν φλάουρ μια πρέζα αλάτι και τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν.

Οταν κάψει το γάλα μου προσθέτουμε λίγο από αυτό μέσα στο μείγμα των αυγών μου για να ανεβάσουμε τη θερμοκρασία τους.

Γυρίζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μου.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.

Πασπαλίστα προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ.

Ανακατεύουμε αρχικά με το σύρμα μου επιφανειακά έτσι ώστε να ψηθεί και να αφρίσει το μπέικιν. Στη συνέχεια ενσωματώνουμε καλά μέσα στην κρέμα μου.

Με αυτό το κολπάκι η κρέμα μου θα γίνει αφράτη και βελούδινη.

Συναρμολόγηση
Σε πιατέλα σερβιρίσματος βάζουμε τον πρώτο δίσκο από το παντεσπάνι μου το σιροπιάζουμε ,ρίχνουμε την κρέμα μου με προσοχή όπως είναι καυτή και τοποθετουμε το δεύτερο παντεσπάνι το οποίο σιροπιάζουμε και αυτό.

Αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία και τη βάζουμε όλη τη νύχτα στο ψυγείο ( ιδανικά).

Αφού παγώσει την επόμενη μέρα, η τούρτα θα φτιάξουμε τη γκαναζ σοκολάτας.

Για την γκαναζ
Σε ένα μπολ βάζουμε την σοκολάτα μου ψιλοκομμένη και το μέλι. Βράζουμε το γάλα μου και ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα .

Αφήνουμε ένα λεπτο και ανακατεύουμε καλά να γίνει λεία.

Αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία της ( όχι να πήξει)και απλώνουμε πάνω στο γλυκό μου.

Αφήνουμε να παγώσει καλά και σερβίρουμε.

Η Συνταγή είναι από κ. ‎Tzela Antonopoulou‎ “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γιατί κανείς δεν πρέπει να μείνει χωρίς γλυκό – πάστα ταψιού με γεύση σοκολάτα

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Έτσι φτιάχνουμε σωστά τα Μανιτάρια πλευρώτους αν θες να είναι πιο νόστιμα από ποτέ!

Συνταγές5 ώρες ago

Τέλεια υγιεινά τυροπιτάκια κουρού ολικής

Συνταγές7 ώρες ago

Αγαπημένο ψαράκι – σαρδέλες παντρεμένες

Συνταγές9 ώρες ago

Ντολμαδάκι και απόλαυση – με κιμά που μας αρέσουν πολύ

Συνταγές11 ώρες ago

Μελιτζάνες, πατάτες, πιπεριές φούρνου με σάλτσα μοσχομυριστή καλοκαιρινή!

Συνταγές13 ώρες ago

Πολύ ωραίο άκρως τραγανό γλυκό κεράσι..

Συνταγές15 ώρες ago

Φανταστικό κέικ τούμπανο με γέμιση μερέντα

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ17 ώρες ago

Σπιτική αφράτη πίτσα για να είσαι σίγουρος ότι θα βγει κάτι καλό

Συνταγές1 ημέρα ago

Λαχταριστά παπουτσάκια για σήμερα με ζουμερή σάλτσα κιμά

Συνταγές1 ημέρα ago

Κέικ μπανάνα & σοκολάτα – πάρα πολύ γευστικό!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σαν να πεθυμήσαμε την γεύση και τα αρώματά του!

Συνταγές1 ημέρα ago

Εύκολη συνταγή για μοσχοβολιστό λαχματζούν με λίγα υλικά

Συνταγές2 ημέρες ago

Φανταστικά κουλουράκια με άρωμα και γεύση τσουρεκιού

Συνταγές2 ημέρες ago

Νόστιμο και εύκολο μπισκοτογλυκό με βουτυρόκρεμα – Κουταλιά και απόλαυση!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές2 ημέρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα2 ημέρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές3 ημέρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές3 ημέρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές3 ημέρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές3 ημέρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές3 ημέρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές4 ημέρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές4 ημέρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές4 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές4 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές4 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές4 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Exit mobile version