Συνταγές
Θαυμάσια λαχταριστά χοιρινά φιλετάκια με κρεμώδη σάλτσα αρωματικών πιπεριών
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Matula Giasirani- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά:
1.200 γρ. χοιρινό φιλέτο (ψαρονέφρι)
30 γρ. (2 κουτ. σ.) μείξη κόκκους αρωματικών πιπεριών, από ροζ, πράσινο πιπέρι Μαδαγασκάρης, και λευκό πιπέρι.
15 γρ. ελαιόλαδο
30 γρ. βούτυρο γάλακτος αγελαδινό
400 γρ. κρέμα γάλακτος
Ανθό αλατιού
Εκτέλεση:
Σε γουδί σπάμε τα πιπέρια.
Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες, τα χτυπάμε με βαρίδι για μπριζόλες, ελαφρά, και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, αλάδωτο τα φιλέτα, και από τις δυο πλευρές, σύμφωνα με τα γούστα μας.
Βγάζουμε το κρέας, το αλατίζουμε, το βάζουμε επάνω σε ξύλο κοπής με «αυλάκια», και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, για να διατηρηθεί ζεστό.
Σε άλλο τηγάνι, σε χαμηλή θερμοκρασία, στο 3, με μεγαλύτερη το 9, βάζουμε το ελαιόλαδο, μαζί με το βούτυρο, και τα πιπέρια, να βγάλουν τα αρώματα τους, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε, και μόλις δούμε ότι δένει η σάλτσα μας, σβήνουμε την εστία, και «βυθίζουμε» το κρέας μέσα στην σάλτσα.
Σκεπάζουμε το σκεύος, και αφήνουμε τα φιλέτα μέσα στην σάλτσα 5’.
Σερβίρουμε, περιλούζοντας τα φιλέτα, με την πιπεράτη κρεμώδη σάλτσα, πασπαλίζοντας με μερικούς κόκκους πιπεριών ακόμη.
Νόστιμη συνταγή από “Matula Giasirani- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”