Συνταγές
Θαυμάσια κουλουράκια νηστίσιμα – εξαιρετικά αφράτα
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 ποτήρια καλαμποκέλαιο
1ποτήρι ζάχαρη όχι γεμάτο
Μισό ποτήρι κρασί λευκό
Μισό ποτηρι χυμό πορτοκάλι
2 κουταλάκια μπεικιν 1 κουταλάκι σόδα
Αλευρι γ.ο.χ.όσο σηκώσει
Εκτέλεση
Ανεκατεύουμε το λάδι με την ζάχαρη προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και την σόδα την διαλύουμε στο χυμό πορτοκάλι.
Τα κάνουμε μπαλάκια τα βουτάω στο σουσάμι και τα ψήνουμε στους 200 μεχρι να πάρουν χρώμα
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για κουλουράκια Κρασιού !!! απλα τελεια…
Η Συνταγή είναι από την κ. Αγγελική Βαλλιάνου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο αλεύρι φαρινα απ
1 ποτηρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κ.γ. αλάτι
1 φλ. τσαγιού, τριμμένα κίτρινα τυριά
1 αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αυγό. Η ζύμη μας πρέπει να είναι τόσο μαλακή όσο να πλάθεται εύκολα.
Κάνουμε τα κουλουράκια μας σε διάφορα σχήματα και τα βάζουμε στο ταψί μας όπου έχουμε ήδη στρώσει χαρτί ψησίματος, τα αλείφουμε με το αυγό και τα βάζουμε στο φούρνο στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Μπορείτε αν θέλετε να αντικαταστήσετε τα τυριά με πράσινη ελιά και ρίγανη και αν δεν τα αλείψετε και με το αυγό έχετε μια νηστίσιμη λύση.
Η συνταγη ειναι απο τις συνταγες της παρεας!!!