Συνταγές
Η υπέροχη πουτίγκα, πολύ παλιά συνταγή και πάντα την απολαμβάνουμε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Karathanasi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
8 αυγά 8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 8 κουταλιες καρύδι χοντροκομμένο 8 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη 2 βανίλιες λίγο κονιάκ ένα μπέικιν κανέλα και γαρυφαλο σε σκόνη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τους κρόκους ξεχωριστά. Ρίχνουμε απαλά κουταλιά κουταλιά, γιαυτό λεγεται και κοφτη, στερεά για να μην πέσει η μαρέγκα τα ενώνω όλα μαζί όλα πολύ απαλά.
Ψήνουμε στους 180 μέχρι να βγαίνει η οδοντογλιφιδα στεγνή περίπου 50 λεπτά. Τη σιροπιάζουμε με απλό σιρόπι χλιαρό μόλις βγει από το φούρνο. 4 κούπες νερό και 3 κούπες ζάχαρη το πίνει όλο μην το φοβηθείτε.
Κρέμα
Κάνουμε μια κρέμα άνθοςορυζης (το αντίστοιχο κορν φλάουερ αλλά από ρυζι) 6 κουταλιές και ένα λίτρο γάλα μόλις βράσει ρίχνω μισό γάλα βλαχας και κάνουμε και μια σαντιγί την πράσινη φυτική και ρίχνουμε τη μισή στην κρέμα την οποία ανακατεύω απαλά.
Την ρίχνουμε πάνω στο γλυκό και απλώνουμε απαλά και από πάνω απλώνουμε την υπόλοιπη σαντιγί. Στολίζουμε με καρύδια και κανέλα
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από αυτό.
Δίχως αμφιβολία η μαγειρική σου φτιάχνει τη διάθεση..
Η Συνταγή είναι από Litsa Karathanasi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.