Connect with us

Ξεχωριστα

Η τέλεια σπιτική πίτσα και τα μυστικά της

Published

on

pizza mistika argiro.gr

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η πίτσα, είναι ένα γρήγορο, οικονομικό και σχετικά εύκολο φαγητό. Μην ξεχνάτε άλλωστε, ότι όπως εμείς έχουμε τις πίτες και «με τα πάντα» φτιάχνουμε μια πίτα σε λίγα λεπτά, έτσι και οι γείτονες μας οι Ιταλοί, «με τα πάντα» φτιάχνουν μια πίτσα.

Παρακάτω θα σας λύσω όλες τις απορίες και θα σας αποκαλύψω όλα τα μυστικά μου, για να φτιάχνετε μόνοι σας, την τέλεια σπιτική πίτσα.

  • Το ψυγείο βοηθάει να ωριμάσει η ζύμη για πίτσα;

Αυτό, είναι πολύ σημαντικό! Ζυμώστε τη ζύμη σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής και αφήστε την στο ψυγείο σας καλά σκεπασμένη, να μείνει 1 -2 νύχτες. Μετά ακολουθήστε κανονικά τη διαδικασία φουσκώματος της ζύμης.

Θα δείτε τεράστια διαφορά στην ζύμη και απίστευτη γεύση στην σπιτική σας πίτσα.

  • Πόσες μέρες μπορεί να συντηρηθεί η πίτσα στο ψυγείο;

Η ζύμη για πίτσα, μπορεί να παραμείνει στο ψυγείο αμέσως μόλις ζυμωθεί, για 3 ημέρες. Στην κατάψυξη μπορεί να παραμείνει για αρκετούς μήνες.

  • Ποιο αλεύρι είναι ιδανικό για ιταλική πίτσα;

Γιατί, η τέλεια pizza θέλει πολύ καλό αλεύρι. Δυνατό, πλούσιο σε πρωτεΐνες, ιδανικά θέλει αλεύρι σκληρό τύπου 00 (μηδέν-μηδέν). Αν δυσκολευτείτε να το βρείτε, χρησιμοποιήστε αλεύρι δυνατό ή για όλες τις χρήσεις.

Όλα τα είδη του αλευριού και η χρήση τους
  • Πόσο βοηθάει το καλό ζύμωμα;

Ζυμώστε δυνατά τη ζύμη στον πάγκο με τα χέρια. Πρώτον θα το χαρείτε πολύ και δεύτερον βοηθάτε να αναπτυχθεί το πλέγμα της γλουτένης για να γίνει η ζύμη για πίτσα ελαστική κι αφράτη. Έτσι θα έχετε μια υπέροχη ζύμη για πίτσα.

  • Ποσό χοντρή ή λεπτή, πρέπει να είναι η ζύμη για πίτσα;

Αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό.

Εγώ αγαπώ την ζύμη μου λεπτή και τραγανή, σε πίτσες σαν και αυτή,

Αυθεντική ιταλική πίτσα ναπολιτάνα

άλλοι, την θέλουν πιο χοντρή και ψωμένια σαν και αυτή,

Pizza Chicago με αφράτη ζύμη

ενώ τα παιδιά αγαπούν αυτή!

Πίτσα για παιδιά
  • Ποια είναι η ιδανική σάλτσα για πίτσα;

Η καλύτερη σπιτική σάλτσα για πίτσα είναι φτιαγμένη με ώριμες αποφλειωμένες ντομάτες, αγνό παρθένο ελαιόλαδο και βότανα. Η δε σύστασή της, πρέπει να είναι αρκετά πυκνή. Δηλαδή να έχει βράσει τόσο, ώστε να σας θυμίζει την σύσταση της κέτσαπ, να είναι δεμένη χωρίς να τρέχει υγρασία και να μαλακώνει η τραγανή ζύμη. Εναλλακτικά (εάν είστε εκτός εποχής ), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρα αποφλοιωμένα ντοματάκια εμπορίου. Δίνουν επίσης πολύ καλό αποτέλεσμα.

  • Έξυπνη λύση για γρήγορη πίτσα

Σας προτείνω να ακολουθήσετε όλα τα στάδια της συνταγής: ζύμωμα, ξεκούραση, πλάσιμο.

Να ετοιμάσετε τη ζύμη για πίτσα (χωρίς υλικά επάνω), να την ψήσετε για 3-5′ σε δυνατό φούρνο και να την αφήσετε στην άκρη να κρυώσει καλά.

Αφού κρυώσουν καλά (θα σας έλεγα να ετοιμάσετε παραπάνω από μία), τις τυλίγετε μία μία, πολύ καλά σε σακούλα τροφίμων και τις βάζετε στη σειρά στην κατάψυξη.

Έτσι, κάθε φορά που χρειάζεστε πίτσα, βγάζετε την προψημένη χειροποίητη βάση πίτσας, αφήνετε 5-10′ στον πάγκο μέχρι να συγκεντρώσετε τα υλικά της γέμισης, γεμίζετε με τα υλικά που θέλετε και την ψήετε.

  • Μύθοι και αλήθειες για το ψήσιμο της πίτσας στον οικιακό φούρνο

Να θυμάστε ότι η πολύ δυνατή θερμοκρασία και η πλάκα ψησίματος είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά στην τέλεια σπιτική ζύμη για πίτσα.

Αν δεν έχετε πλάκα ψησίματος, βάλτε το φούρνο σας στην πιο δυνατή θερμοκρασία που έχει, πάντα στις αντιστάσεις πάνω-κάτω. Τοποθετήστε ταψί αναποδογυρισμένο στην κάτω κάτω σχάρα του φούρνου κι αφήστε το να πυρώσει καλά και να δημιουργήσει ατμόσφαιρα φούρνου πίτσας.

Θυμηθείτε τι βλέπετε όταν πηγαίνετε σε μια αυθεντική ιταλική πιτσαρία! Βλέπετε πάντα τον Pizzaiolo να ακουμπάει την πίτσα στην πυρωμένη πλάκα του φούρνου.

Αυτές ακριβώς τις συνθήκες ψησίματος θέλουμε να δημιουργήσουμε. Η πίτσα θέλει πολύ καλό ψήσιμο κυρίως από κάτω και λιγότερο από πάνω. Όπως ακριβώς και οι παραδοσιακές μας πίτες.

  • Ψήσε την πίτσα σου σαν επαγγελματίας

Ποτέ μην ψήνετε την πίτσα σας στον αέρα. Γιατί; Γιατί απλά την καταστρέφετε. Ο αέρας ψήνει γρήγορα κι επιθετικά εξωτερικά την πίτσα, δίνοντας της γρήγορα χρώμα, ενώ μέσα δεν προλαβαίνει να ψηθεί σωστά.

Αν ο φούρνος σας ψήνει μόνο στον αέρα, πυρώστε μεγάλο τηγάνι με χοντρή βάση σε δυνατή θερμοκρασία και ακουμπήστε μέσα την πίτσα σας. Ψήστε μερικά λεπτά να πάρει γρήγορα θερμοκρασία από κάτω και τελειώστε το ψήσιμο στο φούρνο σας, στον αέρα αφού δεν σας δίνει την επιλογή ψησίματος με αντιστάσεις.

  • Πώς θα παραμένει τραγανή η ζύμη για πίτσα;

Όταν βγάζετε την καυτή ροδοψημένη πίτσα από τον φούρνο, μεταφέρετέ την σε ξύλινη επιφάνεια, ώστε να τραβήξει καλά όλη την υγρασία του φούρνου και να μην μαλακώσει η καλοψημένη ροδοκόκκινη βάση της.

Απολαύστε μια αυθεντική ιταλική πίτσα με λεπτή τραγανή ζύμη

Πίτσα με σάλτσα verde

Απολαύστε τη, ζεστή και αχνιστή!

Μια καλοψημένη pizza, είναι σκέτη απόλαυση την ώρα που βγαίνει από τον φούρνο!

  • Τέλος, περί ορέξεως …

Η πίτσα, τρώγεται σκέτη όπως η pizza Bianca ή μπορείτε να βάλετε επάνω, τα υλικά που επιθυμείτε, πριν μπει στο φούρνο, αλλά και μετά το ψήσιμο. Στην Ιταλία, συνηθίζεται να προσθέτουν εκλεκτά υλικά ωμά, πάνω σε μια φρεσκοψημένη ζύμη.

Η πίτσα Bianca λόγου χάρη, τρώγεται σκέτη και αχνιστή, περιχύμένη με καλό ελαιόλαδο, λίγο ανθό αλατιού, δεντρολίβανο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Εμένα προσωπικά, μου αρέσει μόλις βγει αχνιστή από το φούρνο, να βάζω επάνω φρέσκια μπουρατα (φρέσκο τυρί με βουτυράτη γεύση) ή φρέσκια μοτσαρέλα σε κομμάτια, λίγο προσιούτο και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

Απολαύστε τη μαγεία της πίτσας με τα υλικά που εσείς αγαπάτε!

ΠΗΓΗ

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Γρήγορη & εύκολη συνταγή – μήλα γεμιστά ψημένα στον φούρνο

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές1 ώρα ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές3 ώρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές5 ώρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές5 ώρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές7 ώρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές9 ώρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές11 ώρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές1 ημέρα ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές1 ημέρα ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές1 ημέρα ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές1 ημέρα ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Συνταγές1 ημέρα ago

Ελαφρύ φαγητό – δοκιμάστε μια ομελέτα φούρνου με πατάτες, φρέσκα μυρωδικά και φέτα!

Συνταγές1 ημέρα ago

Το καλύτερο τυρόψωμο ever

Συνταγές2 ημέρες ago

Άπαιχτη σοκολατίνα με πλούσια μους

Συνταγές2 ημέρες ago

Εύκολο και γευστικότατο εκμέκ τσουρέκι με υπέροχη βελούδινη κρέμα και καβουρδισμένο αμύγδαλακι που πιστέψτε με του πάει πολύ!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ετοίμασε ένα γευστικό γλυκό ψυγείου με κρέμα πορτοκαλιού και κρέμα σοκολάτας

Συνταγές2 ημέρες ago

Εξαιρετική τούρτα με ζελέ φράουλας – ένα γλυκάκι πανέμορφο, ξεχωριστό και ιδιαίτερο!

Συνταγές2 ημέρες ago

Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Κρέμα με νουτέλα και maltesers

Συνταγές2 ημέρες ago

Από τα ωραιότερα σιροπιαστά γλυκά που θα φτιάξετε είναι ο μπαμπάς

Συνταγές3 ημέρες ago

Το πιο απλό τσιζκέικ φράουλα, σε χρόνο μηδέν – Το απόλυτο γλυκό για κάθε τραπέζι

Συνταγές3 ημέρες ago

Μην ψάχνετε άλλο για να δημιουργήσετε μια σπέσιαλ τούρτα με λευκή σοκολάτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Απίθανο και λαχταριστό κάροτ κέικ για αύριο – ζουμερό και αφράτο

Συνταγές3 ημέρες ago

Είναι δυνατόν να μην μπούμε στον πειρασμό να φτιάξουμε την πιο σπέσιαλ τούρτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα τύπου πτι μπερ που σίγουρα θα λατρέψουν τα παιδιά.

Συνταγές3 ημέρες ago

Δροσερή καλοκαιρινή τούρτα με κρέμα λευκής σοκολάτας και αφράτο, σπιτικό παντεσπάνι

Συνταγές4 ημέρες ago

Ανακάλυψε τη γευστική συνταγή για ένα εξαιρετικό μπισκοτογλυκό με καραμέλα

Συνταγές4 ημέρες ago

Έτσι φτιάχνουμε σωστά τα Μανιτάρια πλευρώτους αν θες να είναι πιο νόστιμα από ποτέ!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πολύ αφράτη τούρτα καρύδας με φράουλα – το πιο τέλειο και απολαυστικό γλυκό!

Συνταγές4 ημέρες ago

Η πιο ωραία μακαρονάδα με ταλιατέλες και σάλτσα μελιτζάνας

Συνταγές4 ημέρες ago

Σαρδέλα στο φούρνο – μια ζωγραφιά το πιάτο σας

Exit mobile version