Συνταγές
Μια εικόνα χίλιες λέξεις.. καταπληκτική κοτόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Κατερινα Μαδικα-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά και εκτέλεση για τη γέμιση
2 Στήθη κοτόπουλο.
1 Κονσέρβα μανιτάρια.
2 κρέμες γάλακτος.
2 Μέτρια κρεμμύδια ξηρά.
2 πιπεριές Φλωρίνης.
1 πιπεριά πράσινη.
1 πιπεριά κίτρινη.
200 γρμ κεφαλογραβιερα τρυμενη.
2 φλυτζανακια του καφέ ελαιόλαδο.
Αλάτι πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εβρασα πρώτα το κοτόπουλο με αλάτι το άφησουμε να κρυώσει και το έκοψα σε κομμάτια. Σε ένα τηγάνι σωταρουμε τα κρεμμύδια τα μανιτάρια και τις πιπεριές με το ελαιόλαδο αφού τα είχα κομμένα σε κυβακια τα άφησουμε να κρυώσουν και πρόσθεσουμε το βρασμένο κοτόπουλο την κεφαλογραβιερα αλάτι πιπέρι και τέλος τις κρέμες γάλακτος ανακάτευωντας πολύ καλά να ενσωματωθεί το μείγμα.
Υλικά για το ζυμάρι
2,5 ποτήρια νερό χλιαρό
1 φλυτζάνι του καφέ καλαμποκέλαιο .
Μισό φλιτζανακι του καφέ ξύδι.
1κ.σ.κοφτη αλάτι.
Αλεύρι κούλα όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
Για τα φύλλα
1 Σουπερ φρεσκο 250 γρ λιωμένο +3 κουταλιές της σούπας φυτινη .
Νεζεστε για το άνοιγμα τον φύλλων.
Εκανα το ζυμάρι και το άφησουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Στη συνέχεια.
Έκοψα τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια σε μέγεθος όσο ένα μανταρίνι στο σύνολο 18.
Τα άνοιγουμε με τον πλάστη λίγο στο περίπου όσο ένα πιάτο μικρό τα λαδωσουμε ολα με το πινέλο κ τα έκλεινα ανά 3 μαζί, έκανα στο σύνολο 6 τριάδες τα σκεπασα με πετσέτα τα έβαλα στο ψυγείο για δέκα λεπτά, και στη συνέχεια άνοιξουμε 3 φύλλα για κάτω γέμιση και ξανά αλλά 3 φύλλα για πάνω, λαδωσουμε με το πινέλο χαραξα ραντισουμε με λίγο νερό και την ψησουμε στο ταψί τις κουζίνας σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς αντίσταση περίπου 45 με 50 λεπτά.
Νόστιμη συνταγή από “Κατερινα Μαδικα-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”