Συνταγές
Η πιο εύκολη, ζουμερή, αφράτη και νόστιμη σοκολατοπιτα με ελαιόλαδο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από : Helena’s Greek cooking
Υλικά:
15 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ μπέικιν μπαουτερ
2 κ.σ γεμάτες κακάο
3/4 ποτηριου νερού ζάχαρη Στεβιας (όχι Στέβια σε σκόνη)
3 αυγά
3/4 ποτηριού νερού ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερού γάλα
υγρή βανίλια και επιπλέον ένα χαρτάκι βανίλιας
μια χούφτα γεμάτη καρύδια χοντροκομμένα για το πασπαλισμα.
Για την σως σοκολάτας:
400 ml νερό
4 κ.σ ζάχαρη Στεβιας
2 κ.σ κακάο
Για την σοκολατένια επικάλυψη:
250 γρ. Κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά
200 γρ. Κουβερτούρα καλής ποιότητος
1 κ.γ γεμάτη μαργαρίνη (κάνειτην κουβερτούρα να γυαλίζει).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις βανίλιες. Κατόπιν το αλεύρι κοσκινισμενο μαζί με το μπέικιν και το κακάο.
Τμηματικά ωστόσο με το λάδι και το γάλα.
Όταν ομογενοποιηθουν τα υλικά ριχνουμε την ζύμη σε ένα καλά βουτυρομενο ορθογώνιο πυρεξ και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 18-20 λεπτά στους 180C βαθμούς.
Προσοχή όχι παραπάνω το θέλουμε λίγο υγρό το κέικ.
Αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει και τρυπάμε την επιφάνεια όλη με ενα ξυλάκι που περνάμε τα σουβλάκια.
Κάνουμε την σως σοκολάτας και μόλις βράση την ρίχνουμε με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια του κέικ. Αφήνουνε 15 λεπτά να το απορροφήσει.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του κέικ με τα χοντροκομμένα καρύδια.
Για την κουβερτούρα θα βάλουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι μικρό στην φωτιά, ανακατεύουμε να λιώσει καλά η κουβερτούρα.
Με ένα κουτάλι απλώνουμε την λιωμένη κουβερτούρα σε όλη την επιφάνεια της σοκολατοπιτας.
Αφήνουνε να κρυώσει και να απορροφήσει την σοκολάτα 1 ώρα πριν την κόψουμε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από : Helena’s Greek cooking