Μπισκοτα - Κουλουρια
Λαχταριστά μπισκότα με μέλι, αμύγδαλα & ελαιόλαδο. Νόστιμα και πολύ εύκολα!
ΥΛΙΚΑ (για 24 μπισκότα) αμύγδαλα 1 φλυτζάνι νιφάδες βρώμης 2 φλυτζάνια αλάτι μια πρέζα μικρή αλεύρι για όλες τις χρήσεις 115γρ ελαιόλαδο ½ φλυτζάνι μέλι ½ φλυτζάνι μαρμελάδα ή ξηροί καρποί ή κομμάτια κουβερτούρα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΥΛΙΚΑ (για 24 μπισκότα)
αμύγδαλα
1 φλυτζάνι
νιφάδες βρώμης
2 φλυτζάνια
αλάτι
μια πρέζα μικρή
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
115γρ
ελαιόλαδο
½ φλυτζάνι
μέλι
½ φλυτζάνι
μαρμελάδα ή ξηροί καρποί ή κομμάτια κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Αλέθουμε τα αμύγδαλα με ένα πολυκόφτη ή μπλέντερ, να μην γίνουν σκόνη. Αλέθουμε και τις νιφάδες βρώμης.
- Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε τα αμύγδαλα, το αλάτι και τις νιφάδες βρώμης. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε πρώτα το ελαιόλαδο και μετά το μέλι και ανακατεύουμε με μια κουτάλια ή σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
- Πλάθουμε το μίγμα σε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού και τα απλώνουμε στο αντικολλητικό χαρτί.
- Με το δάχτυλό μας ή με το πίσω μέρος από ένα μικρό κουταλάκι κάνουμε μια λακουβίτσα στο μπισκότο μας. Στη λακουβίτσα αυτή βάζουμε λίγη μαρμελάδα ή ένα αμύγδαλο, καρύδι ή ένα κομμάτι κουβερτούρα.
- Ψήνουμε τα μπισκότα μας για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Διατηρούνται αεροστεγώς κλεισμένα για αρκετές μέρες.
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : realfamilyfood