Συνταγές
Η ζουμερή πορτοκαλόπιτα με κρέμα που δεν θα βαρεθείς ποτέ να κάνεις
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Εάν σου αρέσει η πορτοκαλόπιτα, τότε πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις και αυτή την συνταγή με κρέμα. Φτιάχνεται με φύλλο κρούστας και γιαούρτι και είναι πεντανόστιμη και μέσα στο σιρόπι.
Υλικά
Για το Σιρόπι
500 γρ ζάχαρη
500 ml νερό
150 ml χυμό πορτοκαλιού
1 βανίλια
1 ξυλάκι κανέλα
1 φλούδα από πορτοκάλι
Για τη Πορτοκαλόπιτα
150 γρ ζάχαρη
200 ml ηλιέλαιο
4 αυγά
250 γρ γιαούρτι στραγγιστό
Χυμό από 1 πορτοκάλι
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
500 γρ φύλλα κρούστας
Για τη Κρέμα
1 λίτρο γάλα
150 γρ ζάχαρη
85 γρ κορν φλαουρ
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
50 γρ βούτυρο
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι μαζί και βράζουμε για 5 λεπτά.
Κατόπιν συνεχίζουμε με την πορτοκαλόπιτα, αναμειγνύοντας την ζάχαρη με το λάδι.
Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να το μείγμα να γίνει σαν κρέμα.
Ενσωματώνουμε το γιαούρτι, τον χυμό και το μπέικιν πάουντερ.
Έπειτα, αρωματίζουμε με τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Στη συνέχεια, παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και όπως είναι ρολό, τα κόβουμε σε φέτες, όπως φαίνεται και στο βίντεο της συνταγής.
Ανοίγουμε τις φέτες από το φύλλο κρούστας και τις τοποθετούμε σε ένα σκεύος πυρεξ διαστάσεων 40×27 cm, το οποίο έχουμε προηγουμένως βουτυρώσει.
Ρίχνουμε στη συνέχεια το χυλό και ανακατεύουμε προκειμένου να βραχούν καλά τα φύλλα κρούστας.
Κατόπιν, στρώνουμε το περιεχόμενο ομοιόμορφα στο ταψί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει.
Όταν είναι έτοιμη η πίτα μας και όσο είναι καυτή, την σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
Αφήνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες να τραβήξει το σιρόπι.
Συνεχίζουμε με την κρέμα. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το κρύο γάλα, την ζάχαρη, το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν κρέμα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες, το ξύσμα και το βούτυρο.
Έπειτα, περιχύνουμε την χλιαρή κρέμα στο κρύο γλυκό.
Τέλος, σκεπάζουμε με μαγειρική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Θα είναι η πιο ζουμερή πορτοκαλόπιτα που έχετε δοκιμάσει και σίγουρα και από τις πιο νόστιμες. Καλή επιτυχία!
Δες την συνταγή βήμα βήμα στο παρακάτω βίντεο:
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι μας!