Συνταγές
Ζυμαρόπιτα με ωραία υλικά και σίγουρη γεύση!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1,5 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα καλαμποκάλευρο
1 φακελάκι μπέικιν
1/2 κιλό τυρί φέτα τριμμένη
Λίγο τυρί τριμμένο
5 αυγά
2 μικρά στρογγυλά κολοκυθάκια τριμμένα
Λίγο γάλα
Λάδι
Λίγο αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Λαδώνω μια μεγάλη λαμαρίνα
Σε ένα μεγάλο μπωλ…
Λιώνω την φέτα με ένα πηρούνι, ρίχνω το αλεύρι και το καλαμποκάλευρο, τα αυγά, το μπέικιν, τυρί τριμμένο, τρίβω τα κολοκυθάκια στον τρίφτη και ανακατεύω.
Ρίχνω γάλα μέχρι να γίνει χυλός.
Στο τέλος ρίχνω γάλα μέχρι να γίνει χυλός, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο…
Ρίχνω το μείγμα μου στην λαμαρίνα..
Από πάνω ρίχνω λίγο λαδάκι.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 30 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η σπιτική κουζίνα μπορεί και σου προσφέρει τα πιο νόστιμα πιάτα.
Ανακαλύψτε τώρα συνταγές για όλα τα γούστα!
Ζυμαρομπαλάκια που τρελαίνονται μικροί και μεγάλοι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Xristina Gewrgiopoulou”
Υλικά:
700γρ.αλευρι που φουσκώνει μονο του,1φακελακι μαγια ξερή,3κ.σ ελαιόλαδο,250γρ.χλιαρο νερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ζυμώνουμε καλα και τα αφηνουμε για κανενα μισάωρο μεχρι να φουσκώσουν
Μολις περάσει το μισάωρο τα περνούμε στην χουφτα μας και κανουμε μπαλακια τα ανοίγουμε με το χέρι μας και βάζουμε μας αρεσει
Μπορούμε να βαλουμε στα μισα φετα και στα αλλα μισα γκουντα με λουκανικα μαζι.. τα τηγανιζουμε και τα τσακιζουμε
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Xristina Gewrgiopoulou”