Συνταγές
Εύκολη και γρήγορη ζυμαρόπιτα Ηπείρου για όλες τις ώρες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα γάλα
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά
2 φλ αλέυρι γ.ο.χ
1/2 φλ λάδι
250 γρ φέτα
50 γρ κεφαλοτύρι
Λίγο σιμιγδάλι ψιλό
Πιπέρι λίγο αλάτι ανάλογα το τυρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το γιαούρτι να ανακατευτούν καλά προσθέτουμε το λάδι λιγο αλατι πιπέρι και τέλος το αλεύρι ανακατέυουμε να γίνει ένας πηχτός χυλός Ρίχνουμε την μισή φέτα το κεφαλοτύρι και ανακατέυουμε .
Σε ένα ταψάκι 26×35 εκ βάζω λίγο λάδι πασπαλίζω με 2-3 Κ.σ σιμιγδάλι ψιλό και ρίχνω τον χυλό από επάνω σκορπίζουμε λίγο ακόμα σιμιγδαλι και την υπόλοιπη φέτα
Ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα 40-45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για Pizza muffins που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Δοκιμάστε τα
Υλικά
- 120 γραμμάρια αραβοσιτέλαιο
- 120 γραμμάρια απλό αλεύρι
- 2 αυγά
- 100 ml ηλιέλαιο
- 100ml γιαούρτι
- 100 ml χυμό ντομάτας
- 1 μικρή πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 ώριμη ντομάτα, ψιλοκομμένη
- 150γραμμάρια τυρί μοτσαρέλα, τριμμένο
- 50 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα, τριμμένη
- 50 γραμμάρια γραβιέρα, τριμμένη
- 20 φέτες πεπερόνι
- 1 κουταλάκι θυμάρι
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ, συνδυάζουμε το αραβοσιτέλαιο, το αλεύρι, τα τυριά, τη ντομάτα, την πιπεριά και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια αρχίζουμε σταδιακά να προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά, το χυμό ντομάτας, το ηλιέλαιο και το θυμάρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Παίρνουμε ειδικά καλούπια σιλικόνης για muffins και προσθέτουμε το μίγμα αλλά όχι μέχρι πάνω.
Στο τέλος τοποθετούμε μια φέτα πεπερόνι σε κάθε muffin -στα πλάγια και στην κορυφή.
Ψήνουμε στο για περίπου 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Πηγή: jenny.gr