Chk
Ζουμερό ψητό κοτόπουλο με βούτυρο και σκόρδο – η νοστιμία του απίστευτη!
Θα είναι το πιο υπέροχο ψητό κοτόπουλο που έχεις ποτέ δοκιμάσει! Η κουζίνα μοσχομυρίζει και η γεύση του σε ταξιδεύει..
Υλικά
Ένα κοτόπουλο 2 κιλά
1/4φλ.τσαγιού αλατισμένο λιωμένο βούτυρο
3 κ.σ.ελαιόλαδο
¼ φλ.τσαγιού λευκό κρασί
Ένα λεμόνι
Αλάτι,πιπέρι
2 κ.σ.φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κεφάλι σκόρδο
3 κλαδάκια δενδρολίβανο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς αερόθερμο ή 220 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο ένα ταψί.
Καθαρίζουμε το κοτόπουλο, το πλένουμε και το στεγνώνουμε με πετσέτα.
Σε μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το λιωμένο βούτυρο, το κρασί και το χυμό μισού λεμονιού.
Ανακατεύουμε καλά και αλείφουμε το κοτόπουλο εσωτερικά και εξωτερικά.
Ρίχνουμε αλάτι , πιπέρι και μαϊντανό.
Συνεχίζουμε με τις ψιλοκομμένες 4 σκελίδες σκόρδου.
Γεμίζουμε το κοτόπουλο με το κεφάλι σκόρδου χωρισμένο στα δύο, το δεντρολίβανο και το μισό λεμόνι. Δέστε τα πόδια του κοτόπουλου με σκοινί.
Τοποθετείστε το κοτόπουλο στο φούρνο με το στήθος προς τα πάνω .
Ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά.
Κατά διαστήματα αλείφουμε το κοτόπουλο με το ζωμό τους ταψιού.
Παρακολουθείστε αναλυτικά όλα τα βήματα της συνταγής ΕΔΩ.
Για περισσότερες νόστιμες συνταγές κάνε ΕΓΓΡΑΦΗστο κανάλι “Cafe Delites”!
Καλή επιτυχία σε όσους προσπαθήσουν να δοκιμάσουν το πιο τέλειο ψητό κοτόπουλο.