Συνταγές
Ζουμερό κοτόπουλο κλέφτικο στο φούρνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Liakos Giannis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Περνούμε ένα ολόκληρο κοτόπουλο και το ξεκοκαληζουμε κατόπιν 6 πατάτες τις κόβουμε σε κύβους δύο κρεμμύδια σε ρόλο δύο πιπεριές κομμένες κασέρι κομμένο σε κύβους αλάτι πιπέρι κουρκουμα πάπρικα γλυκιά δύο φύλλα δάφνης ελαιόλαδο όλα μαζί σε ένα λεκανακι
τα ανακατεύουμε μαζί όλα καλά στρώνουμε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί μετά λαδόκολλα έτσι ώστε να μην φύγουν τα υγρά
το βάζουμε στον φούρνο που έχουμε προθερμασμένο στους 190 βαθμούς ψήνουμε για 1,5 ώρα το ανοίγουμε και το αφήνουμε για περίπου μισή ώρα ανάλογα την δύναμη του φούρνου για να πάρει χρώμα
Η Συνταγή είναι από Liakos Giannis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Υπέροχα και καλόφτιαγμένα καλτσόνε!
Θαυμάσια καλτσόνε με ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και σούπερ λαχταριστά..
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
1 μαγιά φακ
1/2 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
2 κ.σ λάδι
2.5 -3 φλ αλέυρι γ.ο.χ
Για την γέμιση
Σάλτσα ντομάτας
Παριζα γαλοπούλα μπέικον ή ότι αλλαντικο θέλετε
Τυρί Γκούντα τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα με την μαγιά και την ζάχαρη ανακατεύοντας καλά να διαλυθεί η μαγιά σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Μετά προσθέτουμε το λάδι το αλάτι και τέλος το αλεύρι σιγά σιγά ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε μια ώρα να διπλασιαστεί.Μετα χωρίζουμε την ζύμη σε πέντε μπαλάκια. Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το ενα μπαλάκι βάζουμε σάλτσα ντομάτας τυρί τριμμένο τα αλαντικα μου και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο. Κλείνουμε καλά γύρω γύρω και τα βάζουμε σε λαδοκολα.Ψηνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραιο χρώμα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”