Συνταγές
Ζουμερή μηλόπιτα σούπερ φανταστική
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη εκτέλεση συνταγής μαγειρικής από “Εύρηκα Φενερίδου-ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ??”
ΥΛΙΚΑ
Για φόρμα που βγαίνει ο πάτος 26αρα ή και 28αρα
750 γραμμάρια μήλα, περίπου 8 μήλα
125 γραμμάρια βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γραμμάρια ζάχαρη
1 βανίλια
Μία πρέζα αλάτι
3 μέτρια αυγά
200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας γάλα
2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Λίγο έλαιο λεμόνι προαιρετικά, και άμα μας αρέσει λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού
Για επάλειψη 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο ή ροδάκινο και 1 κουταλιά νερό, τα ανακατεύουμε απλώς
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε την φόρμα και ρίχνουμε λίγο αλεύρι
Κόβουμε τα μήλα και βάζουμε λίγο λεμόνι χυμό ώστε να μην μαυρίσουν
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτουμε εναλλάξ ζάχαρη, βανίλια, το έλαιο λεμόνι και χτυπάμε να δέσουν ωραία. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε στην μεγαλύτερη ταχύτητα για μισό λεπτό το καθένα. Προσθέτουμε το αλεύρι το μπέικιν πάουντερ και το γάλα εναλλάξ χτυπώντας στην μεσαία ταχύτητα.
Στρώνουμε το μίγμα στην φόρμα και από πάνω στρώνουμε τα μήλα. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 με αέρα ή στους 180 πάνω κάτω για περίπου 45 λεπτά. Το κοιτάμε με μαχαίρι να βγει στεγνό.
Νόστιμη εκτέλεση συνταγής μαγειρικής από “Εύρηκα Φενερίδου-ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ??”