Συνταγές
Ζουμερή μηλόπιτα με αφράτη ζύμη και γλυκά μήλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Eleni Koumoutsakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Δύο μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτά παιδάκια. Σε ένα μπολ ρίχνουμε ξύσμα λεμόνι, λίγο χυμό λεμονιού, δύο κτσ. ζάχαρη, ένα κουταλάκι κανέλα τα ανακατεύουμε και το αφήνουμε.
Για το κέικ
(Η κούπα είναι 250 γραμ.)
-4 αυγά
-1.1/2 κούπα ζάχαρη
-ξύσμα από ένα λεμόνι τα ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψουν
-1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
-1 κούπα σπορέλαιο
-3 κούπες αλεύρι
-1/2 κτγ. σόδα
-1 κτγ. μπέικιν πάουντερ
-λίγο κονιάκ άμα θέλετε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλεύρι ίσως χρειάστηκε περισσότερο αναλόγως τα υγρά και τα αυγά σας.
Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο ανακατεύω άμεσα τα κομμένα τα μήλα, τα βάζω μες την φόρμα με χαρτί αντικολλητικό επάνω στο μείγμα.
Βάζουμε 4 κτγ. μαρμελάδα βερίκοκο.
Παίρνουμε τρία μήλα τα πλένουμε καλά και τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια, τα βάζουμε γύρω -γύρω επάνω στο μίγμα.
Εχουμε κρατήσει ένα κουταλάκι του γλυκού ασπράδι, το χτυπάμε και αλείφουμε τα μήλα για να γυαλίσουν.
Την βάζουμε στο φούρνο για 45 λεπτά σίγουρα αναλόγως το φούρνο σας.
Μόλις η πίτα είναι έτοιμη την βγάζουμε από το φούρνο, αλείφουμε με λίγο μέλι την επιφάνεια της για να γυαλίσει.
Η άλλη εκδοχή είναι να την αφήσετε να παγώσει και να την πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη.
Η συνταγή είναι από Eleni Koumoutsakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.