Συνταγές
Ζουμερή κοτόπιτα με αρωματική γέμιση – Τόσο ξεχωριστή που θα σας ξετρελάνει.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Βικη Αναματερου-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη
300 γρ γιαούρτι
250 γρ καλαμποκελαιο
2 κσ μπέικιν
1αυγο
λίγο αλάτι
650 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Γέμιση
1 μεγάλο στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο και πέτσα ή κοτόπουλο που μας έχει περισσέψει ψητό ή 2 μπούτια κοτόπουλου και λίγο στήθος για ποιο ζουμερό και μαλακό το κρέας να είναι 500 γρ τουλάχιστον ότι και να βάλετε
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
1 κρεμμύδι ξερό
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
100 γρ κρέμα γάλακτος
1 φλυτζάνι τυριά τριμμένα
λίγα μανιτάρια και 3 φέτες μπέικον αν θέλετε του πάει εγώ δεν είχα
Λάδι αλάτι πιπέρι κρασί μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τα υλικά τις ζύμης στο τέλος το αλεύρι ζυμώνουμε και το αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο
Κόβουμε το κοτόπουλο πολύ μικρά κομμάτια η λωρίδες και σοτάρουμε στο τηγάνι μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε τις πιπεριές τα κρεμμύδια τα μανιτάρια και το μπέικον σβήνουμε με λίγο κρασί μεταφέρουμε σε μπολ προσθέτουμε την κρέμα και τα τυριά
Κόβουμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια το περισσότερο για την βάση την ανοίγουμε σε λαδόκολλα και τη βάζουμε στο ταψί γυρίζοντας την ανάποδα χωρίς το χαρτί
Ρίχνουμε τη γέμιση φτιάχνουμε το υπόλοιπο ζυμάρι το βάζουμε από πάνω και κλείνουμε την πίτα
Τρυπάμε την επιφάνεια με πιρούνι και ψήνουμε 180 βαθμούς 40 λεπτά με 1 ώρα αντιστάσεις τα τελευταία 10 λεπτά κατεβάστε χαμηλά να ψηθεί από κάτω γιατί τα λαχανικά βγάζουν υγρά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Βικη Αναματερου-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”