Συνταγές
Ζεστό και Αχνιστό Ψωμί στην γάστρα, σκέτος αφρός!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Δες πως θα κάνεις το δικό σου σπιτικό ψωμί με απλά υλικά στη γάστρα! Βγαίνει αφράτο και πεντανόστιμο, έτοιμο για πολλές βουτιές στις αγαπημένες σου σουπίτσες!
Υλικά
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
600 ml νερό
3 κουταλιές αλεύρι γ.ο.χ.
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
2 κουταλάκια αλάτι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε παίρνοντας ένα μεγάλο μπολ και διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό.
Κατόπιν, προσθέτουμε 3 κουταλιές αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5-10 λεπτά.
Συνεχίζουμε και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε καλά.
Στην πορεία, ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να γίνει ζύμη.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη μας, σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
Συνεχίζουμε την συνταγή αφού έχει παρέλθει το 12ωρο και ζεσταίνουμε την άδεια γάστρα στους 250 βαθμούς Κελσίου, για 10 λεπτά.
Μπορούμε προαιρετικά να βάλουμε αντικολλητικό χαρτί όταν την βγάλουμε από τον φούρνο και να τοποθετήσουμε το ζυμάρι.
Κατόπιν, κόβουμε την ζύμη μας με 3 γραμμές, όπως φαίνεται και στο βίντεο, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και κλείνουμε το καπάκι.
Τέλος, ψήνουμε στους 240 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για 40 λεπτά. Κατόπιν αφαιρούμε το καπάκι και ψήνουμε για ακόμα 15 λεπτά μέχρι το ψωμί μας να πάρει χρώμα.
Καλή απόλαυση! Θα σας βγει αφράτο και πολύ νόστιμο!
Δες την συνταγή βήμα βήμα στο παρακάτω βίντεο:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!