Πουλερικα
Εύκολη και πολύ ωραία ιδέα για νόστιμο φαγητό χωρίς κόπο με κοτόπουλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Πολύ ωραίο φαγητό και γιορτινό και εύκολο φιλέτο με κοτόπουλο..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
2 στήθη κοτόπουλου (χρειάζεται η πέτσα τους)
για τη γέμιση
1 πιπεριά Φλωρίνης αλεσμένη
100 γρ.τυρί τσένταρ
100 γρ. ψιλοκομμένο ζαμπόν
λίγο μαϊντανό προαιρετικά
για επάλειψη
ελαιόλαδο που έχουμε δυαλύσει 1 κύβο λαχανικών
λίγη κέτσαπ
πετιμέζι ή μουστάρδα
για το πασπάλισμα
κουρκουμά
σκόνη σκόρδο
πάπρικα γλυκιά το χτυπάμε λίγο και αλείφουμε το κοτόπουλο
2 πατάτες κομμένες σε ροδέλα ή σε κύβους μέτριους
1 καρότο σε ροδέλες
πράσινο και κόκκινο πιπέρι
ρίγανη- θυμάρι ή δεντρολίβανο
για την σάλτσα
μίγμα από κρασί, λάδι, λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε με τα υλικά της επάλειψης ένα μίγμα και με αυτό αλείφουμε τα στήθη του κοτόπουλου, αφού πρώτα έχουμε απλώσει το κοτόπουλο σε μία πιατέλα στην οποία έχουμε στρώσει μεμβράνη.
Πασπαλίζουμε με σκόνη σκόρδο, αλάτι, πάπρικα γλυκιά.
Σε ένα μπωλ, βάζουμε την πιπεριά Φλωρίνης, το ζαμπόν, το τσένταρ, ανακατεύουμε και φτιάχνουμε τη γέμιση.
Απλώνουμε τη γέμιση στο ένα άκρο του στήθους και το τυλίγουμε. Στη συνέχεια, τυλίγουμε και καλύπτουμε το ρολό με την πέτσα. Με ένα σπάγγο τυλίγουμε το ρολό.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για το δεύτερο στήθος.
Βάζουμε τα ρολό σε ένα πυρέξ.
Με το πινέλο αλείφουμε τα ρολό με το μίγμα της επάλειψης. Ρίχνουμε λίγο κόκκινο και πράσινο πιπέρι.
Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη ή άλλα μπαχαρικά της αρεσκείας μας.
Συμπληρώνουμε στο πυρέξ, ντοματίνια, πατάτες και καρότα.
Περιχύνουμε σε όλο το φαγητό την σάλτσα, στολίζουμε με θυμάρι ή δεντρολίβανο.
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για περίπου 30 έως 40 λεπτά.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο.
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου “κοτόπουλο ” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού