Συνταγές
Εύκολο επιδόρπιο στιγμής με γιαούρτι και σαβουαγιαρ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
1 ζαχαρούχο γάλα
500 γρ. Στραγγιστό γιαούρτι 0% η 2%
Ξύσμα λεμονιού και 1 κ.σ χυμό
1 πακέτο σαβουαγιαρ
3 κ.σ Sheridan’s (λικέρ) η ότι σας αρέσει,1 κάνει και κονιάκ
Λίγο γάλα για τα σαβουαγιαρ
Φρούτα του δάσους (κατεψυγμένα αλλά γίνεται και με γλυκό κουταλιού η μαρμελάδα φρούτα του δάσους η κόκκινη μαρμελάδα και κάποιες είναι χωρίς ζάχαρη)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ρίχνουμε το γιαούρτι, με το ζαχαρούχο σε ένα μπολ και το χτυπάμε με τον αυγοδαρτη καλά.
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το χυμό.
Σε ένα μπολ ριχνουμε το γάλα και το λικέρ, βουτάμε τα σαβουαγιαρ και τα στρώνουμε στο σκεύος (κάνουμε μια σειρά).
Πάνω από τα σαβουαγιαρ ρίχνουμε λίγα φρούτα του δάσους και κατόπιν την κρέμα γιαουρτιού.
Διακοσμούμε με φρούτα του δάσους, λίγα τριμμένα σαβουαγιαρ και ξύσμα λεμονιού.
Κλείνουμε με διαφάνεια και κρατάμε για 3′ ώρες στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρουμε.
Αν θέλουμε μπορούμε να την κάνουνε σε ατομικά ποτήρια.
Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.