Συνταγές
Εύκολη και οικονομική πολίτικη σαλάτα για όλη την εβδομάδα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 λάχανο ψιλοκομμένο
4-5 καρότα στον τρίφτη
4-5 πιπεριές Φλωρίνης σε καρεδάκια
1 μικρή ρίζα σέλινο ψιλοκομμένη
Ξύδι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και ζυμώνουμε μέχρι να αρχίσει να κατεβάζει το μείγμα τα υγρά του! Το έκανα σε 2 δόσεις για να χωρέσει στη λεκάνη. Μετά τοποθετούμε σε βάζα πλαστικά ή γυάλινα πιέζοντας πολύ καλά, να είναι πολύ “στριμωγμένη” η σαλατίτσα μας! Θα βγάλει και άλλα υγρά με την πίεση. Τοποθετούμε στο ψυγείο και σε 3 μέρες είναι έτοιμη
Προσθέτουμε στο πιάτο της σαλάτας που θα σερβίρουμε αγνό παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι και ξύδι όσο μας αρέσει και για τσαχπινιά λίγη ριγανίτσα!
Εάν δεν ανοιχτεί το βάζο διατηρείται τουλάχιστον 1 μήνα στο ψυγείο, γίνεται και καλύτερο μη σας πω! Όταν ανοιχτεί καταναλώνεται εντός της εβδομάδας!
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις σάντουιτς με τονοσαλάτα
Υλικά
Για την τονοσαλάτα:
280 γρ. τόνο σε νερό
2-4 κ.σ. μαγιονέζα
1 σέλερι, ψιλοκομμένο
1 μικρό λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. πίκλες τουρσί
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
μια πρέζα κάρυ σκόνη
Για το σάντουιτς:
φύλλα μαρουλιού
ψωμί της αρεσκείας μας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στραγγίζουμε καλά τον τόνο και τον βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε 2 κ.σ. μαγιονέζα, το σέλερι, το κρεμμύδι, το χυμό λεμονιού, τις πίκλες, αλάτι, πιπέρι και τη σκόνη κάρυ.
Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι, σπάζοντας τα μεγάλα κομμάτια του τόνου.
Αν θέλουμε η τονοσαλάτα να είναι πιο κρεμώδης, προσθέτουμε και άλλη μαγιονέζα.
Τοποθετούμε τα φύλλα μαρουλιού και την τονοσαλάτα ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμιού της αρεσκείας μας και σερβίρουμε.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο http://www.dimitrisskarmoutsos.gr