Συνταγές
Χίλια μπράβο για την πιο εύκολη μηλόπιτα
Η συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
3 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
1 κτσ. κανέλα
1/2 κτγ. σόδα
2 κτγ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
100 γρ. ηλιέλαιο
150 γρ. χυμό μήλου
300 γρ. αλεύρι γοχ.
2 μήλα
1/2 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έριξα σε μια λεκάνη όλα τα υλικά με την σειρά που τα γράφω μέχρι και τον χυμό.
Ανακάτεψα καλά με τον αυγοδάρτη, κοσκίνησα το αλεύρι, ανακάτεψα και το άφησα.
Εκοψα κομματάκια τα μήλα μου, έστηψα το λεμόνι και τα έριξα και αυτά μέσα στο μίγμα.
Τέλος ανακάτεψα με την μαρίζ και το έριξα σε ταψάκι αλευρωμένο 25-30 εκ.
Εψησα στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 45 λεπτά, (ανάλογα τον φούρνο).
Έγινε αφράτο με κομμάτια μήλου μέσα και πολυ γρήγορα και εύκολα.
Η συνταγή είναι από το Live Kitchen.
Η συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Εύκολη και λαχταριστή μηλόπιτα με ψωμί του τοστ σε 5′.
Αν θέλετε ένα γρήγορο γλυκό για το παιδί, αυτή η πανεύκολη συνταγή για μηλόπιτα, σίγουρα θα το ενθουσιάσει!
Υλικά (για 2 άτομα)
4 φέτες ψωμί του τοστ
1 μήλο τριμμένο στον τρίφτη
λίγο βούτυρο
2 κτσ. ζάχαρη
1 κτγ. κανέλα
2 κτσ. καρύδι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το τριμμένο μήλο, το καρύδι, τη ζάχαρη, την κανέλα και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε τις 4 φέτες του τοστ και από τις δύο πλευρές, τις αλείφουμε με το μείγμα μας και ψήνουμε στην τοστιέρα.
Πασπαλίζουμε προαιρετικά με μέλι, ή ζάχαρη άχνη, ή λίγα καρύδια.