Πιτες
Εύκολη και φθηνή συνταγή με πατάτα.. για κάτι καλύτερο και από πίτσα!
Πολύ ωραίο σνακ με πατάτα, τέλειο,σύντομο βιντεάκι , χωρίς βαρετές λεπτομέρειες. Θα το μυρίσουν, θα το δουν με θαυμασμό, θα το δοκιμάσουν με λαιμαργία…..και όποιος προλάβει
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Υλικά
-4 μέτριες πατάτες καθαρισμένες
-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
-1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
-2 έως 3 κτσ. ελαιόλαδο
-2 πρέζες αλάτι
-πιπέρι
για τον χυλό
-3 μέτρια αυγά
-180 γρ. γάλα
-200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
-1 κτγ. αλάτι
-1 κτγ. μπέικεν πάουντερ
-πιπέρι
-1 κτσ. ελαιόλαδο
για την γεύση
-τυρί παρμεζάνα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή, τρίβοντας τις πατάτες στον τρίφτη. Τις ρίχνουμε σε ένα μπωλ με νερό.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και το καρότο. Τσιγαρίζουμε και προσθέτουμε την πιπεριά.
Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το μπέηκιν και ανακατεύουμε καλά.
Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα, φτιάχνοντας τον χυλό που θα χρειαστούμε.
Σουρώνουμε τις πατάτες και τις αδειάζουμε στον χυλό. Συμπληρώνουμε τα λαχανικά από το τηγάνι. Ανακατεύουμε.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί φούρνου των 46 εκατοστών και το λαδώνουμε με ελαιόλαδο.
Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 190 βαθμούς για περίπου 20 έως 25 λεπτά.
Αφού το βγάλουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 έως 15 λεπτά.
Μετά το ψήσιμο, κόβουμε την πίτσα σε κομμάτια.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο.
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου με “πατάτα” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ!
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL