Connect with us

Ορεκτικα

Εύκολες, τυρένιες πατατοτηγανίτες

Published

on

littlecookingtips potato fritters 3

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

ΥΛΙΚΑ

– 1 κιλό (3 μεγάλες) πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια των 3 εκ. περίπου
– 2 μεσαία αυγά
– 100 γρ (1 φλυτζ.) κεφαλοτύρι ή πεκορίνο ή παρμεζάνα, τριμμένη στο πολύ ψιλό
– 40 γρ (5 κ.σ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 4 γρ (1 κ.γ.) μπέηκιν πάουντερ
– 6 γρ (10-12 φύλλα) φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
– 1-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
– αλάτι, πιπέρι
– ηλιέλαιο ή άλλο σπορέλαιο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε τις πατάτες σε μια μεσαία κατσαρόλα (εικ. 1) και τις καλύπτουμε με νερό (εικ. 2), προσθέτοντας και μία κουταλιά του γλυκού αλάτι. Την βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτριο προς χαμηλό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Οι πατάτες μας είναι έτοιμες όταν μπορούμε εύκολα να τις τρυπήσουμε με ένα πιρούνι και έχουν στρογγυλέψει στις γωνίες τους.

Σουρώνουμε (εικ. 3). Δεν ξεπλένουμε με νερό. Τις αφήνουμε να κρυώσουν, για 5-10 λεπτά. Ξαναβάζουμε τις πατάτες στην ίδια κατσαρόλα που έβρασαν, και με το εργαλείου για τον πουρέ (ή και μια βαριά κουτάλα), λιώνουμε τις πατάτες (εικ. 4).

 

Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέηκιν (εικ. 5) και το σκόρδο (εικ. 6).

Προσθέτουμε το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι (εικ. 7) και τα αυγά (εικ. 8).

Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά (εικ. 9) και προσθέτουμε το τυρί (εικ. 10). Κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα.

Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι με ηλιέλαιο (2.5 εκ βάθος το λάδι περίπου) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά

Μόλις ζεσταθεί το λάδι, με τη βοήθεια δύο κουταλιών, ρίχνουμε μία περίπου κουταλιά της σούπας από το μείγμα στο τηγάνι, κάθε φορά (εικ. 11). Δεν παραγεμίζουμε το τηγάνι μας. Θέλουμε να υπάρχει κενό ανάμεσα στις πατατοτηγανίτες. Το σχήμα κάθε μίας φυσικά θα διαφέρει, αυτό είναι αναμενόμενο και δε μας ενοχλεί.

Τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν, κατόπιν τις γυρίζουμε και συνεχίζουμε το τηγάνισμα και της άλλη πλευράς (εικ. 12). Προσοχή: χρειάζεται λιγότερο από ένα λεπτό για το τηγάνισμα κάθε πλευράς! Τηγανίζουμε σε δόσεις, μέχρι να τελειώσει το μείγμα.

Με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε κάθε πατατοτηγανίτα σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τυχόν επιπλέον λάδι.

Σερβίρουμε με μια Χωριάτικη ή/και τζατζίκι! Καλή όρεξη!

Tips:

1. Όπως αναφέραμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πεκορίνο ή παρμεζάνα εκτός από κεφαλοτύρι.
2. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το δυόσμο με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και άνηθο για ένα διαφορετικό αλλά εξίσου πεντανόστιμο αποτέλεσμα.
3. Οι πατατοτηγανίτες είναι φανταστικές και μέσα σε σάντουιτς, μπέργκερς ή χοτ ντογκς!

littlecookingtips.com

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γιατί κανείς δεν πρέπει να μείνει χωρίς γλυκό – πάστα ταψιού με γεύση σοκολάτα

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Έτσι φτιάχνουμε σωστά τα Μανιτάρια πλευρώτους αν θες να είναι πιο νόστιμα από ποτέ!

Συνταγές2 ώρες ago

Τέλεια υγιεινά τυροπιτάκια κουρού ολικής

Συνταγές4 ώρες ago

Αγαπημένο ψαράκι – σαρδέλες παντρεμένες

Συνταγές6 ώρες ago

Ντολμαδάκι και απόλαυση – με κιμά που μας αρέσουν πολύ

Συνταγές8 ώρες ago

Μελιτζάνες, πατάτες, πιπεριές φούρνου με σάλτσα μοσχομυριστή καλοκαιρινή!

Συνταγές10 ώρες ago

Πολύ ωραίο άκρως τραγανό γλυκό κεράσι..

Συνταγές12 ώρες ago

Φανταστικό κέικ τούμπανο με γέμιση μερέντα

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ14 ώρες ago

Σπιτική αφράτη πίτσα για να είσαι σίγουρος ότι θα βγει κάτι καλό

Συνταγές1 ημέρα ago

Λαχταριστά παπουτσάκια για σήμερα με ζουμερή σάλτσα κιμά

Συνταγές1 ημέρα ago

Κέικ μπανάνα & σοκολάτα – πάρα πολύ γευστικό!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σαν να πεθυμήσαμε την γεύση και τα αρώματά του!

Συνταγές1 ημέρα ago

Εύκολη συνταγή για μοσχοβολιστό λαχματζούν με λίγα υλικά

Συνταγές1 ημέρα ago

Φανταστικά κουλουράκια με άρωμα και γεύση τσουρεκιού

Συνταγές2 ημέρες ago

Νόστιμο και εύκολο μπισκοτογλυκό με βουτυρόκρεμα – Κουταλιά και απόλαυση!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές2 ημέρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα2 ημέρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές2 ημέρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές3 ημέρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές3 ημέρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές3 ημέρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές3 ημέρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές3 ημέρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές4 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές4 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές4 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές4 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Exit mobile version