Ορεκτικα
Εύκολα και χορταστικά τυροπιτάκια – Το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει!!
Μια ωραία και πρακτική συνταγή, για Τωρα που άνοιξαν τα σχολεία, ωραία ιδέα για κολατσιό.. δοκίμασε να φτιάξεις τυροπιτάκια
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitrios Makriniotis
Υλικά
για το ζυμάρι
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. γιαούρτι 5-10%
1 μεσαίο αυγό
170 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak παγωμένο σε φέτες
μια πρέζα αλάτι
μια πρέζα πιπέρι
μια πρέζα μυρωδικά (ρίγανη,θυμάρι κ.α)
1 αυγό για την επάλειψη
για την γέμιση
250 γρ. τυρί φέτα
1 μεσαίο αυγό
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ, τη φαρίνα, το αυγό, το γιαούρτι, το βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε, λίγη ρίγανη και δενδρολίβανο.
Ανακατεύουμε στο μίξερ για περίπου 5 λεπτά να γίνει ζυμάρι, το οποίο σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Κατόπιν, στο μπωλ με τη φέτα, ρίχνουμε ένα αυγό, ανακατεύουμε με ένα πηρούνι να θρυμματιστεί καλά η φέτα και να ανακατευτεί με το αυγό. Ρίχνουμε λίγο πιπέρι και ρίγανη. Ετσι η γέμιση που θα χρειαστούμε είναι έτοιμη και την αφήνουμε στην άκρη.
Αλευρώνουμε τον πάγκο και αδειάζουμε το ζυμάρι. Με τον πλάστη ανοίγουμε σε φύλλο και σε πάχος λιγότερο από 1 εκατοστό.
Με το κουπάτ, κόβουμε το φύλλο σε στρογγυλά μικρά φύλλα, τα γεμίζουμε με τη γέμιση, βρέχουμε λίγο με το δάχτυλό μας τα άκρα του φύλλου, και κατόπιν το κλείνουμε.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και τοποθετούμε τα πιτάκια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μπωλ, ρίχνουμε ένα αυγό και μία κτσ. νερό, ανακατεύουμε και με το πινέλο αλείφουμε τα πιτάκια.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς.
Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ και διάλεξε την επόμενη ξεχωριστή συνταγή για “τυροπιτάκια “ !
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitrios Makriniotis