Συνταγές
Εύκολα τυροπιτάκια με αφράτη ζύμη! Τρώγονται όλες τις ώρες και απ όλα τα παιδιά.. τα μικρά αλλά και τα λίγο μεγαλύτερα!
Η συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ξηρή μαγιά
1 κτσ. ζάχαρη
200 ml. γάλα χλιαρό
200 γρ. γιαούρτι
200 ml. λάδι
600 γρ. αλεύρι γοχ.
Λίγο αλάτι
Φέτα
Κρόκο αυγού
Σουσάμι, (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Αρχικά φτιάχνουμε την ζύμη μας και διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα σ’ ένα μπολ. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι, το λάδι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και συνεχίζουμε ζυμώνοντας. Σταδιακά ενσωματώνουμε σιγά- σιγά και το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι.
Σκεπάζουμε την ζύμη μας και την αφήνουμε 30′ να ξεκουραστεί. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε σε δύο στρογγυλά φύλλα. Κόβουμε το κάθε φύλλο σε 12 τρίγωνα.
Στην άκρη κάθε τριγώνου βάζουμε τριμμένη φέτα, διπλώνουμε λίγο τις άκρες στο πλάι και τυλίγουμε σε σχήμα κρουασάν.
Αλείφουμε τα τυροπιτάκια με κρόκο αυγού, πασπαλίζουμε αν θέλουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Εγώ τα έψησα στον αέρα.
Είναι πεντανόστιμα και αφράτα!
Η συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..