Συνταγές
Εύκολα τυροπιτάκια για να τα κάνεις όταν βιάζεσαι!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Kleoniki Floridou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία (κ κάτι… ανάλογα τον τύπο) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Με το ίδιο νεροπότηρο μετράμε:
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι λιωμένο βούτυρο (σχεδόν μισό βιταμ).ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ, ΤΟ ΞΕΡΩ, αλλά ΝΑΙ, έτσι γίνονται!!
1κ.σ κοφτή αλάτι ( ανάλογα πόσο αλμυρά είναι τα τυριά μας)
2 αυγά
1/2 Κιλ άσπρα τυριά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα υγρά,το αλάτι κ λίγο-λίγο το αλεύρι, να κάνουμε μια ζύμη που να μην είναι πολύ μαλακή, αλλά εύπλαστη κ να μην φεύγει το λάδι.
Κάνουμε μπαλάκια των 30-32 γρ. το καθ’ένα ή όσο ένα καλό καρύδι.
Χτυπάμε 1 αυγό στα τριμμένα άσπρα τυριά.
Ανοίγουμε στο χέρι μου το μπαλάκι, πιέζοντας και ρίχνουμε γέμιση. Το κλείνουμε, πατώντας ελαφρά τις άκρες να κολλήσουν.
Τοποθετουμε σε λαδόκολλα στο ταψί.
Αλείφουμε, με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου…. λίγο πάνω, λίγο κάτω, ανάλογα με το φούρνο μας.
Στο ένα ταψί, μετά το άλλειμα με αυγό, πασπάλιζουμε με παπαρουνόσπορο.
Η Συνταγή είναι από κ. Kleoniki Floridou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.