Συνταγές
Φτιάξτε τα πιο νόστιμα και εύκολα μπαστούνια γραβιέρας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ιωαννα Μπελτσιδη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΜΠΑΣΤΟΎΝΙΑ ΓΡΑΒΙΈΡΑΣ
Υλικά
470 γρ.αλευριγ.ο.χ.
8 γρ.μαγια
1 κ.σ.ελαιολαδο
1 κ.γλ.αλατι
100 γρ.γραβιερα
300 γρ νερό(χλιαρό)
Σάλτσα για πίτσα ( για αλλειμα στα μπαστουνακια)
150 γρ.γραβιερα
Πάπρικα γλυκιά
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Ρίχνουμε τα υλικά σε ένα μπολ.Αλευρι,μαγιά, ελαιόλαδο,αλάτι, γραβιέρα και σιγά σιγά το νερό και ζυμωνουμε ελαφρά και φτιάχνουμε μια ωραία ζύμη.Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη μας ,την κόβουμε σε μικρές ίσες μπαλιτσες και φτιάχνουμε τα μπαστουνακια.
Ταψί- λαδόκολλα- μπαστουνακια.
Αλείφουμε από πάνω σάλτα πίτσας. Βάζουμε την τριμμένη γραβιέρα από πανωκαι λίγη πάπρικα γλυκιά.
Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε λίγο να ξεκουραστούν.
Προθερμενουμε το φούρνο στους 180 β. στον αέρα και ψήνουμε 15-20 λ.περιπου, ανάλογα το φούρνο.
Σάλτσα ντομάτας για πίτσα
Σωταρουμε ένα ψιλοκομμένοκρεμμύδι ,σε λίγο ελαιόλαδο.Ριχνω μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, 1κ.σ.πελτε, ανακατεύω.
Ριχνουμε 500γρ.ντομματακι τριμμένο στο μουλτι.
Αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό ψιλοκομμένο ,κουρκουμά, ρίγανη και ένα ζελεδακι λαχανικών.Πολυ λίγο νεράκι και την σιγοβραζω, μέχρι να πήξει.
Η Συνταγή είναι από Ιωαννα Μπελτσιδη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις ενα αφράτο και τούμπανο κέικ
Υλικά
1 φαρίνα
4 αυγά
1,5 κούπα ζάχαρη
1 κούπα λάδι ελαφρύ
1 κεσεδάκι γιαούρτι (200γρ.)
Χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 βανιλιες
Μια πρέζα αλάτι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Χτυπάμε σε ένα μπολ,την ζάχαρη με το ελαφρύ λάδι, ρίχνουμε τα αυγά 🥚,το γιαούρτι, το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι ,τις βανιλιες,το αλάτι και στο τέλος τη φαρίνα.
Όποιος θέλει να το κάνει με κακάο, χωρίζει το μείγμα και στο μισό βάζει 1,5-2κ.σ.κακαο και το ανακατεύει,(μείγμα άσπρο-μειγμα κακάο- μείγμα άσπρο).
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180β. για 1 ώρα περίπου,(ανάλογα το φούρνο),στον αέρα.Οποιος του αρέσει, αφού κρυώσει, ρίχνει άχνη ζάχαρη ,από πάνω.
Η Συνταγή είναι από Ιωαννα Μπελτσιδη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.