Συνταγές
Τραγανά σπιτικά κριτσίνια με ηλιόσπορο, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Τι Θα Φάμε Σήμερα Μα ΝΟΥΛΑ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ:
60 γρ. ελαιόλαδο, 130 γρ. νερό, 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 140 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης, 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν, 1/4 κ.γ. αλάτι, (στη μύτη), 2 κτσ. μέλι, 60 γρ. ηλιόσπορο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε ένα-ένα τα υλικά, το λάδι, το νερό, τα αλεύρια, το μπέικιν, το αλάτι, το μέλι και τους μισούς ηλιόσπορους και ζυμώνουμε.
Ανοίγουμε το ζυμάρι με έναν πλάστη σε τετράγωνο όσο γίνεται σχήμα περίπου 25 x 25 εκατοστά. Με μια ροδέλα ή ένα μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη σε 24 λωρίδες.
Πλάθουμε λίγο στα χέρια μας για να στρογγυλέψουν οι άκρες τους και να γίνουν μπαστουνάκια. Μετά βρέχουμε τα χέρια μας, τα πλάθουμε και τα περνάμε από ένα πιάτο στο οποίο έχουμε ρίξει τους άλλους μισούς ηλιόσπορους.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20-30 λεπτά περίπου. Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τα αποθηκεύουμε σε μια σακούλα φαγητού για να διατηρηθούν τραγανά. Αν θέλουμε βάζουμε όλους τους ηλιόσπορους μέσα στο ζυμάρι.
Η Συνταγή είναι από Τι Θα Φάμε Σήμερα Μα ΝΟΥΛΑ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Σαν το σπιτικό δεν έχει!