Συνταγές
Εύκολα και λαχταριστά γεμιστά με ρύζι – ένα νοστιμότατο καλοκαιρινό φαγητό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Χριστιάννα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
5 ντομάτες (ώριμες και σφιχτές)
5 πιπεριές
3 κολοκυθάκια
2 πατάτες κομμένες κυδωνατες
2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα
10 κ.σ. ρύζι
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι δυόσμο
1 κ.σ. ζάχαρη
1 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Για αυτά τα εύκολα και γρήγορα γεμιστά με ρύζι, ετοιμάζουμε πρώτα τα λαχανικά μας.
Κόβουμε καπάκι – φέτα από την πιπεριά και αφαιρούμε τους σπόρους και τις μεμβράνες.
Αφαιρούμε καπάκι – φέτα κι από την ντομάτα και με κουτάλι, αδειάζουμε σε μπολ τη ψίχα.
2. Αφήνουμε τα ζουμιά της ντομάτας και τους σπόρους και βάζουμε στο μπλέντερ τη ψίχα.
3.Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα αλέθουμε. Έπειτα την ψίχα από το κολοκύθι και το άσπρο μέρος της πιπεριάς .
4. Προσθέτουμε το ρύζι (10 κ.σ. όσα είναι και τα λαχανικά μας).
5.Προσθέτουμε αλάτι – πιπέρι, τα 3/4 φλ. ελαιόλαδο και τη ζάχαρη.
6.Τέλος, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά.
7. Γεμίζουμε τα γεμιστά κατά τα 3/4.
8.Σκεπάζουμε με καπάκι.
9.Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
10.Ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 180 βαθμούς C, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα. προσθέτουμε και πατάτες κυδωνάτες.
Η Συνταγή είναι από κ. Χριστιάννα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.