Συνταγές
Εξαιρετικό πιάτο για όσους αγαπούν τις ιδιαίτερες γεύσεις… λαζάνια με σπανάκι, μπεσαμέλ, τυριά και σολομό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Mina Rizou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για 1 πυρίμαχο :
– Λαζάνια τόσα ώστε να καλύψουν το ταψί μας 3 φορές
– Καπνιστός σολομός
– Κίτρινο τυρί της επιλογής μας (ήπιο σε γεύση ώστε να μην καλύψει το σολομό)
* βάζουμε μίγμα φυτικών ώστε να γίνει καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου που περιέχουν το σπανάκι κ ο σολομός
– Σπανάκι : Πλένουμε κ αχνίζουμε χωρίς νερό (μόνο με το νερό που κρατούν από το πλύσιμο) 1 κιλό σπανάκι, το λευκό από 2-3 πράσα, 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κ 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να πιουν τα υγρά τους.
Ρίχνουμε αλατοπίπερο,αρκετό άνηθο κ λάδι
– Μπεσαμέλ (βραστή, δε σωτάρουμε τίποτα) : Βάζουμε μαζί 4 κούπες φυτικό γάλα κ 6 κσ κορν φλάουρ κ ανακατεύω να διαλυθεί. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, λευκό πιπέρι, αρκετό μοσχοκάρυδο και 1 κσ μαργαρίνη κ βράζουμε ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η σάλτσα
Λαδώνουμε το ταψί, στρώνω λαζάνια – μπεσαμέλ – σπανάκι – τυρί κ σολομό κ επαναλαμβάνουμε
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο κ ψήνουμε στους 180 περίπου 30′. Ανοίγουμε , ελέγχουμε κ συνεχίζουμε το ψήσιμο χωρίς αλουμινόχαρτο άλλα 10-15 ‘
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Mina Rizou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Ετοιμάστε παραδοσιακό ΜΑΓΚΙΡΙ τη μέρα του τρυποτηγανά Αγίου Ανδρέα! (φρέσκο κρητικό ζυμαρικό)
Υλικά
Μισό κιλό μαλακό αλεύρι
Μία πρέζα αλάτι
Ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό
Τρεις κουταλιές λάδι
Λάδι για τηγάνισμα
Κρητικό τυρί για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε το αλεύρι με το νερό, το λάδι και το αλάτι.
Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για μία ώρα περίπου. (κάνουμε και ένα σταυρό στη μέση για τον Άγιο)
Χωρίζουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα. Έπειτα κόβουμε το κάθε φύλλο, πρώτα σε λωρίδες πλάτους δύο εκατοστών περίπου και μετά σε τετραγωνάκια.
Βράζουμε τα μισά από αυτά σε αλατισμένο νερό. Τα υπόλοιπα τα τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι .
Στη συνέχεια, αφού σουρώσουμε τα βραστά (αφήνουμε όμως λίγο ζουμάκι) , τα σερβίρουμε και βάζουμε από πάνω τα τηγανιτά. Το μαγκίρι πρέπει να είναι λίγο ζουμερό και το σερβίρουμε με μπόλικο τυρί!
iscreta