Γλυκα
Ξυπνά παιδικές μνήμες – αφράτοι εργολάβοι αμυγδάλου
Όταν η επαγγελματική ζαχαροπλαστική γίνεται προσιτή στους ερασιτέχνες – εργολάβοι αμυγδάλου , ένα αγαπημένο γλυκό των παιδικών μου χρόνων!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT
Υλικά
250 γρ. αμύγδαλα σκόνη
240 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. ασπράδια ή 3 μεσαία
4 σταγόνες άρωμα πικραμύγδαλο
1 βανίλια
100 γρ. αμύγδαλο φιλέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια, τη βανίλια και το πικραμύγδαλο να γίνουν μαρέγκα.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρι άχνη με τα αμύγδαλα σκόνη.
Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μπωλ με τη ζάχαρι άχνη και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά.
Με το ειδικό κουτάλι για τις μπάλες παγωτού ή και με το χέρι, παίρνουμε ποσότητα από το μίγμα και το πασπαλίζουμε στο μπωλ με το αμύγδαλο φιλέ. Τοποθετούμε τους εργολάβους σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Σε προθερμασμένο φούρνο, ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά, έως ότου να ροδίσουν ελαφρώς.
Δες παρακάτω όλα τα βήματα για να φτιάξεις και εσύ με τον πιο εύκολο τρόπο “εργολάβοι “..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT