Συνταγές
Επιδόρπιο στο ποτήρι σε ένα 10λεπτο – τα έχουμε ιδιαίτερη αδυναμία
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Nina Thermou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κρέμα γάλακτος
1γιαουρτι
1 τυρί μαλακό arla
Χυμό ενός λεμονιού
Αμύγδαλα ασπρισμενα, χοντροκομμένα και καβουρδισμένα
Μπισκότα πτι Μπερ ολικής άλεσης
Κομπόστα μήλο αχλάδι με πετιμέζι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε την κομπόστα
Κόβουμε μήλο και αχλάδι σε κυβακια. Βάζουμε σε τηγάνι 1κουταλια σούπας βούτυρο και σωταρουμε τα φρούτα.προσθετουμε 1/2φλυτζανιου νερό να μαλακώσουν τα φρούτα και αφού σωθεί το νερό και μείνουν με το βούτυρο, ρίχνουμε 2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη.
Αφού καραμελωσουν τα μήλα, σβήνουμε με 1/2 φλυτζανι καφέ πετιμέζι και 2-3κουταλιες ξυδι.
Προσθέτουμε λίγη τριμμένη κανέλα, μια πρέζα γαρύφαλλο και 2 αστεροειδείς γλυκάνισους και βράζουμε μέχρι να δημιουργηθεί σάλτσα. Αφήνουμε να κρυώσει.
Κρέμα
Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα το τυρί και το γιαούρτι να γίνουν απαλή κρέμα προσθέτουμε το χυμό και χτυπάμε λίγο να ενσωματωθεί.
Το γλυκό σερβίρεται σε ατομικές μερίδες η σε διάφανο μεγάλο μπωλ.
Σπαμε από 2 πτι Μπερ στο κάθε ποτήρι προσθέτουμε 2κουτ.σουπας κρέμα λίγα αμύγδαλα,αρκετά φρούτα και επαναλαμβάνουμε το ίδιο να γεμίσει το ποτήρι. Στολίζουμε με λίγο δυόσμο.
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Γιατί απλά στο σπίτι μπορείς να μαγειρέψεις τα πάντα!
Η Συνταγή είναι από Nina Thermou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.