Συνταγές
ΕΞΩΤΙΚΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ – Ένα δροσερό πιάτο με μάνγκο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά:
1 μάνγκο
2 αβοκάντο
1 αγγούρι μικρό
1 ντομάτα
120 γρ. φασόλια κόκκινα, ( 3/4 φλυτζ.) μουλιασμένα & βρασμένα η 1 κονσέρβα από ΣΜ
45 γρ. φρέσκο κρεμμύδι μόνο το πράσινο μέρος (3 κουτ. σ.)
30 γρ. Μαϊντανό, ( 2 κουτ. σ.)
30 γρ. κολιανδρο ( 2 κουτ. σ.)
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Tortillas (ολικής άλεσης)
Εκτέλεση:
Σε σαλατιέρα, βάζω κομμένα και καθαρισμένα, το μανκγο, τα αβοκάντο, την ντομάτα, το αγγούρι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον κολιανδρο, τα φασόλια, αλατίζω, ραντίζω με ελαιόλαδο, και απολαμβάνω, την σαλάτα σκέτη, η τυλιγμένη σε tortillas.
Σημείωση:
Τις tortillas, ψήνω σε αντικολιτικο τηγάνι αλάδωτο, και από τις δυο πλευρές για 1′.
Μπορείτε να βάλετε καυτερή πιπεριά αν είστε λάτρεις.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για αρωματικό και δροσιστικό γλυκάκι – φτιάξτε ατομικά μπαβαρουάζ μάνγκο, βερίκοκο, ανανά
Η Συνταγή είναι από κ. Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή– “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
Δόση για 8 κυπελάκια:
1 φακελάκι κρέμα μπαβαρουάζ (Γιώτης)
1 φακελάκι ζελέ βερίκοκο ή ανανά
1 κ.σ ζάχαρη
1 κανονική κονσέρβα μάνγκο σε σιρόπι
500 ml γάλα κρύο (για τη μπαβαρουάζ)
200 ml βραστό νερό + 200 ml παγωμένο νερό (για το ζελέ)
8 κυπελάκια με καπάκι (μιας χρήσεως)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα φτιάχνουμε το ζελέ. Διαλύουμε καλά το φακελάκι στο βραστό νερό και τη 1 κ.σ ζάχαρη.Προσθέτουμε το κρύο νερό, ανακατεύουμε, μοιράζουμε σε 2 κουπάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο.Σε περίπου 1 ώρα θα αρχίσει το ζελέ να γίνεται πυκνόρευστο.
Στραγγίζουμε το μάνγκο από το σιρόπι του.
Στο κρύο γάλα χτυπάμε με μίξερ χειρός το φακελάκι μπαβαρουάζ επί 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ένα κουπάκι ζελέ , ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε στα 8 μπωλάκια.
Στο μούλτι πολτοποιούμε το μάνγκο και ανακατεύουμε σε αυτό το δεύτερο κουπάκι ζελέ. Μοιράζουμε στα μπωλάκια με την κρέμα.
Σκεπάζουμε με τα καπάκια τους και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν.
Η Συνταγή είναι από κ. Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή– “Χρυσές Συνταγές”.