Συνταγές
Εξαιρετικό ρολό πατάτας με κιμά – ότι πρέπει για μπουφέ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για την βάση
3 μεγάλες πατάτες
2 αυγά
1 κούπα τυρί τσένταρ
λίγο μαϊντανό
λίγο αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Τρίψτε τις πατάτες στο χοντρό του τρίφτη στη συνέχεια στύψτε πολύ καλά με τα χέρια σας να φύγουν όλα τα υγρά
Προσθέστε τα αυγά το τυρί το μαϊντανό το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε όλα μαζί !!στο ταψί το τετράγωνο του φούρνου στρώνετε μία λαδόκολλα, αραδιάζετε επάνω το μείγμα της πατάτας το ψήνετε στους 180 μέχρι να ροδίσει
Στη συνέχεια τα σκεπάζετε με μία πετσέτα για να ιδρώσει ούτω ώστε να μπορείτε να το βγάλετε εύκολα ,φτιάχνετε τον κιμά σας όπως εσείς θέλετε (μαγείρεψα 700 γρ κιμά )προσθέτετε μέσα μία κόκκινη πιπεριά και μία πράσινη σε κύβους
Βάζετε τον κιμά επάνω στο φύλλο πατάτας και με τη βοήθεια της λαδόκολλα το τυλίγεται,στην συνέχεια ρίχνετε πάνω στον ρολό λίγο έξτρα τυράκι επάνω και το βάζετε πάλι στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί
Βγάζετε το ρολό πατάτας από το την λαδόκολλα και το βάζετε σε πιατέλα και το κόβετε σε φέτες
Βαζουμε 700 γρ κιμά μοσχαρίσιο ελιά
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για τα πιο ωραιότερα κανελόνια με κιμά και σάλτσα που έχεις ποτέ φτιάξει….
Η Συνταγή είναι από κ. Μαριάννα Αρσένη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 κιλο κιμα (χοιρινό μοσχάρι)αλάτι πιπερι καρυ 2 κρεμμδια 1 σκελίδα σκόρδο 2 ντομάτες τριμμενες πελτε
Βάζουμε το κιμα μαζι με το κρεμμυδι σκόρδο να τσιγαριθουν
Ρίχνουμε μετα την ντομάτα πελτε κ τα μπαχαρικά νερακι να βράσουν ολα μαζι κοιταμε στο τέλος να μην έχει καθόλου Ζουμάκι στεγνό
Γεμιζουμε τα κανελονια ΕΝΆΜΙΣΗ πακετο στο μεταξύ ετοιμάζουμε την σάλτσα 2 κρεμμυδια πιπερι κ αλάτι 3 ώριμες ντομάτες λιγο πελτε λιγο ζάχαρη μόλις βρασουν
Ρίχνουμε μεσα 3 κουτιά κρεμα γάλακτος (των 200 γρ.) ανακατεύουμε κ Ρίχνουμε απο πανω στα κανελονια σκεπαζουμε με αλουμινόχαρτο για 20 λεπτά στου 200 βαθμους κ μετα αλλά 10 λεπτά ξεσκεπάστο
Η Συνταγή είναι από κ. Μαριάννα Αρσένη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.