Συνταγές
Εξαιρετικό!! Ζηλευτό!! ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΡΕΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΠΟΥ ΛΙΩΝΕΙ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τον κιμά 700 γρ
Κιμάς μοσχαρίσιος, προτιμώ απο το μέρος ελιά
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
σάλτσα
μαϊντανός
αλάτι,πιπέρι άλλες φόρες βάζω κανέλα και άλλες βάζω μπαχάρι
λίγο ξύδι για το σβήσιμο του κιμά και ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
1 Πακέτο κανελόνια 30 τεμ..
400 γρ κρέμα γάλακτος
300 γρ τυρί γκούντα για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε πρώτα τον κιμά σκέτο στην κατσαρόλα μέχρι να απορροφήσει όλα του τα υγρά ,τον σπάμε καλά με ένα πιρούνι να μην μένουν χονδρά κομμάτια,τέλος τον σβήνουμε με το ξύδι για να σπάει αυτή η μυρωδιά του κρέατος
ρίχνουμε το λάδι τα κρεμμύδια το σκόρδο τον μαϊντανό, και βάζουμε 4 μεγάλες κουτ της σούπας σπιτική σάλτσα ,τα μπαχαρικά μου λίγο νεράκι και στην χύτρα μου για 20 λεπτά ..Ανοίγουμε και αν έχει νερό μέσα συνεχίζουμε με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα μέχρι να δέσει η σάλτσα του.
Γεμίζουμε τα κανελόνια αφού κρυώσει ο κιμάς για να μην ραγίσουν, τα σέρνουμε πάνω στον κιμά, με κόντρα ένα κουταλάκι
λίγο από τη μία τρύπα και μετά λίγο από την άλλη
γεμίζουν εύκολα και γρήγορα με αυτό το τρόπο
και τα βάζω σε ταψί στην σειρά
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος να σκεπάσει όλα τα κανελόνια και μπόλικο τυράκι να καλύψω όλη την επιφάνεια, ψήνω μέχρι να γίνει το φαγητό 25 με 30 λεπτά στους 180 αντιστάσεις πάνω κάτω.!!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.