Συνταγές
Εξαιρετική τάρτα, πεντανόστιμη και πανέμορφη σαν ζωγραφιά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Φοβερή τάρτα με ωραία γεύση και τέλεια παρουσίαση φτιαγμένη με πολύ μεράκι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tatjana Mico -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά για την τάρτα
200 γρ αλεύρι γοχ
115γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50γρ ζάχαρη
1 αυγό
Αλάτι και μήλα για επάνω
Υλικά για κρέμα μήλο
1 κιλό μήλα καθαρισμένες και κομμένα σε κύβος
1,5 λίτρα νερό
4 κουτάλι ζάχαρη
Λίγο κονιάκ
1 λεμόνι μόνο το ξύσιμο
1 βανίλια
Λίγο μαρμελάδα βερίκοκο
Εκτέλεση
Πρώτα ετοιμάζουμε την ζύμη για την τάρτα που χτυπάμε καλά το βούτυρο και την ζάχαρη βάζουμε το αυγό και σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνετε ένα μαλακό ζύμη το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το σβήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα. Αυτή τη ώρα ετοιμάζουμε την κρέμα μήλου
Βράζουμε λίγο τα μήλα τα στραγγίζουμε τα πατάμε με πιρούνι στο μίγμα αυτό βάζουμε τη ζάχαρη, το κονιάκ το ξύσμα λεμόνι και την βανίλια
Μετά ανοίγουμε το ζυμάρι ίσα ίσα με την φορά της ταστιέρα σε βουτυρώνουμε ταρτιέρα βάζουμε την ζύμη το τρυπάμε με πιρούνι βάζουμε λαδόκολλα βάρος ρύζι το ψήνουμε στους 180*για 15″ μετά το πασάλειψα με λίγο μαρμελάδα βερίκοκο ρίχνουμε την κρέμα μήλο από πανό το στολίζουμε με φέτες μήλο το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και λίγο βούτυρο
Το ψήνουμε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα η ζύμη στις άκρες το βγάζουμε από το φούρνο το ξανά πασπαλίζουμε τα μήλα με την μαρμαρά βερίκοκο και το ψήνουμε ακόμα 15 “όταν το σερβίρουμε το πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tatjana Mico -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”